Indonezijoje kilus gaisrui kuro saugykloje žuvo 14 žmonių

  • Teksto dydis:

Indonezijos sostinėje penktadienį kilus didžiuliam gaisrui valstybės valdomoje kuro saugykloje, žuvo mažiausiai 14 žmonių, o dar kelios dešimtys buvo sužeisti, pranešė kariuomenė.

„Šiuo metu žinoma apie 14 žuvusiųjų“, – pareiškė žurnalistams sausumos pajėgų štabo vadas Dudungas Abdurachmanas ir pridūrė, jog per gaisrą Džakartoje esančioje saugykloje, kurią valdo valstybinė energetikos bendrovė „Pertamina“, buvo sužeisti mažiausiai 42 žmonės.

Po 20 val. vietos laiku (15 val. Lietuvos laiku) kilusio gaisro priežastis kol kas nežinoma.

Tarp sužeistųjų yra trys vaikai, jų būklė yra sunki, televizijai „Kompas TV“ sakė Džakartos gubernatorius Heru Budi Hartono (Herus Budis Hartonas).

Kilus gaisrui, teko skubiai evakuoti tankiai apgyvendintų aplinkinių rajonų gyventojus, tačiau po kelių valandų gaisras buvo suvaldytas, pareiškė Dudungas Abdurachmanas.

„Gaisras jau beveik užgesintas“, – patikino jis.

Štabo vadas ir „Pertamina“ pranešė apie pradėtus tyrimus gaisro priežasčiai nustatyti.

Džakartos pagrindinė gaisrinė pranešė, jog kovoti su ugnimi buvo pasiųsta daugiau kaip 250 ugniagesių.

Šiaurės Džakartos priešgaisrinės apsaugos departamento viršininkas Satriadi Gunawanas (Satriadis Gunavanas) naujienų agentūrai AFP sakė, jog ugniagesiams iš pradžių buvo pranešta apie saugykloje pratrūkusį vamzdyną ir pareigūnai skubiai ėmėsi veiksmų, kad ugnis nepasiektų šalia esančių gyvenamųjų rajonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių