Į karą „Wagner“ verbuoja ŽIV ir hepatitu užsikrėtusius kalinius: ant rankų – specialios apyrankės

  • Teksto dydis:

Rusijos privati ​​karinė kompanija „Wagner“ pradėjo masiškai verbuoti nuteistuosius iš Rusijos kalėjimų, sergančius sunkiomis infekcinėmis ligomis – ŽIV ir hepatitu C.

Tai pranešė Pagrindinis Ukrainos žvalgybos direktoratas.

„Šis reiškinys jau paplito. Iš vienos pataisos kolonijos Leningrado srityje daugiau nei 100 kalinių, kuriems patvirtintas ŽIV arba hepatitas C, buvo mobilizuoti į „Wagner“. Užsikrėtusiems ŽIV ant rankų liepia nešioti raudonas apyrankes, o sergantiems hepatitu – baltas“, – pranešė žvalgyba.

Kovotojų, kurie yra priversti tarnauti greta užsikrėtusiųjų, pasipiktinimas didėja. Be viso to, teigiama, kad Rusijos gydytojai sistemingai atsisako teikti pagalbą sužeistiesiems, sergantiems hepatitu ar ŽIV.

Manoma, kad Kremlius pradėjo įtraukti savo šalies kalinius į karą su Ukrainą  po skambaus pralaimėjimo prie Charkivo. Spalio pradžioje buvę kaliniai sudarė daugiau nei pusę iš 8 tūkst. privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojų. Žinoma, kad  „Wagner“ jau nušovė daugiau nei 40 taip užverbuotų kalinių  – nubaudė tuos, kurie bandė bėgti į Ukrainos kariuomenę.

Ukrainos žvalgyba kalinių verbavimą Rusijoje aiškina tuo, kad trūksta norinčiųjų  kovoti su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekaliniaiWagnersergantys kaliniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių