„Hezbollah“ sveikina „istorinę palestiniečių pergalę“ po sudarytų paliaubų su Izraeliu

Irano palaikomas Libano šiitų sukarintas judėjimas „Hezbollah“ sveikino „istorinę palestiniečių pergalę“, penktadienį po 11 dienų trukusių kovų tarp Izraelio ir Gazos Ruožo kovotojų įsigaliojus paliauboms.

„Hezbollah“ sveikina didvyrišką palestiniečių tautą ir jos narsų pasipriešinimą su istorine pergale... prieš sionistinį priešą“, – nurodė sukarintas šiitų judėjimas išplatintame pareiškime.  

„Hezbollah“, 2006 metais pats kariavęs su Izraeliu, tebėra įtakinga jėga Libano politinėje arenoje. Judėjimas palaiko glaudžius ryšius su Gazos Ruožą valdančiais „Hamas“ islamistais. 

Paliaubos, dėl kurių buvo sutarta tarpininkaujant Egiptui, įsigaliojo penktadienį 2 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Jos nutraukė 11 dienų trukusias nuožmias kautynes, per kurias žydų valstybės pajėgos intensyviai bombardavo palestiniečių anklavą, o daugybė izraeliečių buvo priversti slėptis nuo raketų atakų.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad „Hamas“ ir kitos Gazos Ruožo islamistų ginkluotos grupuotės paleido į žydų valstybę daugiau kaip 4,3 tūkst. raketų, bet dauguma buvo numuštos oro erdvės gynybos sistemos „Iron Dome“ (Geležinis kupolas).

Raketų atakos Izraelyje nusinešė 12 žmonių gyvybių. Tarp aukų yra du vaikai, izraelietis karys, viena Indijos pilietė ir du tailandiečiai, nurodė policija.

Izraelio smūgiai Gazos Ruože užmušė 232 palestiniečius, įskaitant 65 vaikus. Dar apie 1,9 tūkst. žmonių buvo sužeisti, nurodė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių