Graikijos migrantų stovykloje per gaisrą žuvo vaikas

Per gaisrą perpildytoje migrantų stovykloje Graikijos Lesbo saloje žuvo šešerių metų vaikas, pranešė pareigūnai.

Vietos ugniagesių departamento pareigūnas patvirtino informaciją apie šį incidentą naujienų agentūrai AFP. Valstybinė televizija TV ERT pranešė, kad gaisras kilo gyvenamajame konteineryje Morijos stovykloje.

Remiantis televizijos pranešimu, žuvęs vaikas yra mergaitė.

Nuo kovo pradžios į netoli Turkijos esančias Graikijos salas atvyko šimtai migrantų, Ankarai pareiškus, kad ji nebestabdys į Europos Sąjungą per ją plūstančių atvykėlių.

Salose esančiose stovyklose, pritaikytose maždaug 6 tūkstančių žmonių, dabar jau gyvena daugiau nei 37 tūkst. prieglobsčio prašytojų.

Dėl vietos trūkumo Graikijos valdžia apgyvendino daugiau nei 450 migrantų karinio jūrų laivyno laive, stovinčiame Lesbo salos Mitilenės uoste. Kelias dienas uoste praleidęs laivas savaitgalį išplaukė į žemyninę šalies dalį.

Dar 190 žmonių atsidūrė netoli Atėnų esančioje Kėjos saloje. Šie asmenys buvo paimti vieno tanklaivio, kuris per smarkią audrą užplaukė ant seklumos.

ES ir Graikijos pareigūnai praėjusią savaitę pranešė, kad suteiks finansinę paskatą 5 000 Graikijos salose apsistojusių migrantų, siekiant, kad jie sugrįžtų namo ir sumažėtų migrantų skaičius perpildytose stovyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VISI tie taip vad ,,pabegeliai,, TURI BUTI ISSAUDYTI prie sienos. Tuo paciu ir Europos nusikalteliai zmoniskumui - TOLERASTAI ir demokratai.

Nenustebciau

Nenustebciau portretas
Kad patys ta vaika i ugni imete arba sugalvojo ivyki, kad prapoganda atidarytu jiem vartus toliau i europa. Bet nors gerai, gal pagaliau vadina imigrantais o ne pabegeliais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių