Graikiją užklupo tornadai ir galingos audros – žuvo septyni turistai

  • Teksto dydis:

Graikijos vieną pagrindinių turistinių rajonų užklupus smarkioms audroms aukų padaugėjo iki septynių, dar 23 buvo sužeisti, o tūkstančiams išsigandusių poilsiautojų teko slėptis nuo stichijos, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Per vėlai trečiadienį siautėjusias audras netoli Graikijos antrojo pagal dydį Salonikų misto esančio šiaurinio Chalkidikės pusiasalio žuvo šeši turistai – po du iš Čekijos, Rusijos ir Rumunijos. Tarp aukų yra du vaikai.

Vieno trečiadienį dingusio vietinio žvejo kūnas buvo vėliau rastas jūroje, pranešė pakrančių apsaugos tarnyba.

„Kilo panika, žmonės šaukė ir skubėjo slėptis viduje“, – pasakojo Haris Lazaridis, tavernos, kurios stogui įgriuvus žuvo 54 metų rumunė ir jos sūnus, savininkas.

„Pragaras tęsėsi penkias minutes“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP. Verslininkas pridūrė, kad prieš nelaimę po stogu slėpėsi daugiau nei 100.

Per ketvirtadienį skubiai surengtą spaudos konferenciją vyriausybės atstovas Stelijas Pecas (Stelios Petsas) pareiškė, kad rajoną siaubusių vėjų greitis viršijo 100 km per valandą.

Pasak jo, netoliese esančiose ligoninėse tebegydomi 23 žmonės, įskaitant vieną kritinės būklės esančią 72 metų moteriškę.

Dauguma nukentėjusių yra turistai, pridūrė S. Pecas, atsisakęs paviešinti jų pilietybes.

Šeštadienį prisaikdintas naujasis Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) atšaukė visus savo susitikimus, kad galėtų susitelkti į nelaimę Chalkidikėje, informavo jo kanceliarija.

„Dedame visas pastangas, kad išspręstumėm problemas ir atitaisytumėm padarytą žalą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vyriausybės vadovas.

Chalkidikės pusiasalis pritraukia itin daug turistų iš Balkanų ir Rusijos.

Į vietos ligonines buvo paguldyta iš viso maždaug 120 žmonių.

Anot liudininkų, škvalas truko vos apie 20 minučių, bet per tą laiką spėjo apversti automobilių, išvartyti medžių, nuplėšyti stogų ir sukelti purvo nuošliaužų.

Chalkidikėje susisiekimas keliais tebėra sutrikdytas dėl išvartytų aukštos įtampos elektros stulpų, nurodė S. Pecas. Pareigūnas pridūrė, kad elektros tiekimas rajonui gali būti atnaujintas tik po kelių dienų.

Šiuo metu į rajoną skubiai gabenami elektros generatoriai, kurie turėtų patenkinti šimtų tūkstančių vietos gyventojų ir svečių poreikius, informavo Energetikos ministerija.

„Tikras stebuklas, kad aukų nėra daugiau“, – AFP sakė rajone atostogaujantis 39 metų Kiriakas Atanasiadis (Kyriakos Athanasiadis).

„Beveik visi pakrantėje įsikūrę restoranai buvo pilnutėliai. Buvo matyti, kaip skrieja dideli objektai“, – pridūrė vyras.

Pasak žiniasklaidos, viena moteris pareiškė medikams, kad vėjas pakėlė ją į orą ir mestelėjo į šiukšliadėžę, o ši paskui nusirito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių