Graikiją siaubia miškų gaisrai

Graikija sekmadienį kovojo su keliais miškų gaisrais. Kai kuriuos sostinės Atėnų rajonus pasiekė dūmai, o vyriausybė įspėjo gyventojus, kad likusią savaitės dalį laukia ekstremalios oro sąlygos.

Šalies civilinės saugos ministras dieną anksčiau perspėjo, kad pusei šalies galioja įspėjimas dėl gaisrų pavojus, išplatintas dėl aukštos temperatūros, vėjo gūsių ir sausros.

Rytų Atikos regione gaisras įsisiautėjo Varnavo mieste. Pasklido tiek dūmų, kad sostinė Atėnai sekmadienio popietę vienu metu nušvito raudona spalva.

Ugniagesių pareigūnai nurodė, kad buvo dislokuotos 165 ugniagesių pajėgos su 30 automobilių, septyni ugniagesių orlaiviai ir penki sraigtasparniai, o miesto gyventojams buvo nurodyta evakuotis.

Kitas gaisras kilo anksčiau sekmadienio popietę Megaroje, Vakarų Atikoje, kur taip pat buvo paskelbtas evakuacijos įspėjimas.

Salonikuose gaisras Lagado priemiestyje buvo iš dalies suvaldytas – įvykio vietoje dirbo 20 ugniagesių, 10 transporto priemonių ir vienas sraigtasparnis.

Klimato krizės ir civilinės saugos ministras Vassilis Kikilias šeštadienį perspėjo, kad oro sąlygos iki rugpjūčio 15 d. bus pavojingos ir palankios miškų gaisrams.

„Vyraus itin aukšta temperatūra ir pavojingos oro sąlygos“, – sakė jis Vyriausybės komiteto posėdyje.

Ši jūros šalis yra ypač pažeidžiama vasaros gaisrų, o šį sezoną gaisrai įsiplieskia kasdien.

Po šilčiausios žiemos Graikijoje šiemet taip pat buvo užregistruotas karščiausias birželis ir liepa nuo pat 1960 m., kai buvo pradėti rinkti patikimi duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kenkėjakis

kenkėjakis portretas
užteko ten pasirodyti mūsų anūkėliui ir iškart prasidėjo bėdos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių