Gazos gelbėtojų teigimu, per Izraelio smūgį mokyklai žuvo 14 žmonių

Izraelio aviacija trečiadienį smogė centrinei Gazos mokyklai, po to „Hamas“ valdomos teritorijos civilinės gynybos agentūra pranešė apie 14 žuvusiųjų, o kariuomenė teigė, kad smūgis buvo nukreiptas prieš kovotojus.

Didžioji dauguma iš 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų bent kartą buvo turėjo palikti namus dėl karo, kurį sukėlė spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdytas išpuolis prieš Izraelį, ir daugelis jų ieškojo prieglobsčio mokyklų pastatuose.

Izraelio pajėgos pastaraisiais mėnesiais smogė kelioms tokioms mokykloms, teigdamos, kad jose veikia palestiniečių kovotojai, kurie slepiasi tarp perkeltų civilių gyventojų, tačiau „Hamas“ tokius kaltinimus neigia.

Trečiadienį vėl buvo smogta Al Džauni mokyklai centrinėje Gazos dalyje, Nuseirate, ji per karą jau buvo kelis kartus nukentėjusi, AFP sakė civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas.

„Kankinių skaičius išaugo iki 14“, – sakė jis, patikslindamas ankstesnį – 10 žuvusiųjų – skaičių per „Izraelio bombardavimą Al Džauni mokykloje“, per kurį daug žmonių taip pat buvo sužeista.

AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti skaičiaus žuvusiųjų, tarp kurių, pasak agentūros atstovo, buvo ir kelios moterys bei vaikai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių