Bankomatų plėšikai ėmėsi naujos taktikos: pinigus pavagia per kelias minutes, sudreba net pastatai

  • Teksto dydis:

Nors daugumoje bankomatų laikomos tik nedidelės grynųjų sumos, gaujas grobis tenkina. Mat, susižeria šimtus tūkstančių eurų, tvirtina LNK. 

Tai trunka tik kelias minutes, kai viskas aplink sunaikinama. Kaip ir čia, Vokietijos žemutinėje Saksonijoje.

Laimė, šalia bankomato buvo ne gyvenamosios patalpos, o gydytojo kabinetas. Priešingu atveju tikriausiai būtų buvę aukų.

„Mane ištiko šokas. Pirmiausiai turime suvokti, kas įvyko, tada sugalvoti, kokių priemonių imsimės“, – sakė sugadinto pastato savininkas Serdar Akgun.

Pareigūnai dairosi į kaimynę – Nyderlandus. Būtent iš čia atvyksta dauguma nusikaltėlių, kurie netgi mokosi specialiose stovyklose.

Anksčiau nusikaltėliai bankomatus sprogdino dujomis. O ir tai darydavo nesukeldami didelių nuostolių pastatams. Šiandien plėšikai naudoja kietus sprogmenis. Žemutinėje Saksonijoje ir Šiaurės Reine, Vestfalijoje, nusikaltimų – ypač daug. Pareigūnai dairosi į kaimynę – Nyderlandus. Būtent iš čia atvyksta dauguma nusikaltėlių, kurie netgi mokosi specialiose stovyklose.

„Šie nusikaltėliai – labai profesionalūs. Jie turi mokėti vogti automobilius. Automobiliai tikrai dideli. Vadinasi, jie važiuoja daugiau nei 200 km/val. greičiu greitkelyje. Tai yra labai pavojinga. Kita vertus, jie išmoksta elgtis su sprogmenimis ir susprogdinti bankomatus taip, kad būtų galima greitai susirinkti grobį“,– pasakojo Vokietijos kriminalinių tyrėjų asociacijos atstovas Sebastan Fiedler.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Prancūzijoje, kaip ir Lietuvoje, bankomatuose naudojamas rašalas – kad grobis taptų netinkamas naudoti.

Politikai to reikalauja ir iš Vokietijos bankų. Vokietijos ir Nyderlandų policininkai dabar žada imtis bendrų veiksmų prieš „bankomatų mafiją“ pasienyje. Vokietijos policija neseniai sulaikė tris įtariamus nusikalstamos gaujos narius, atsakingus už virtinę plėšimų iš šalies bankomatų. Manoma, kad pernai per porą mėnesių iš aštuonių bankomatų pavogta beveik 1 mln. eurų grynųjų. Antra tiek padarė žalos sprogimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O štai

O štai portretas
Belgijoje, patobulinus bankomatus taip, kad jie akimirksniu suklijuoja banknotus (įvykus sprogimui), "sėkmės džentelmenų" katino dienos pasibaigė...

kad jau taip

kad jau taip portretas
Kai maskva bus sulyginta su zemia, tada pratesim

Šlovė herojams saloedams

Šlovė herojams saloedams portretas
Ozio balsas i dangu neina, morales ir proto driskiau.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių