Estijoje koronaviruso epidemijos aukų padaugėjo iki 12, užsikrėtusiųjų – iki 961

Estijoje koronaviruso protrūkio aukų penktadienį padaugėjo iki 12, Saremos saloje mirus dar vienam pacientui, kuriam buvo diagnozuota infekcija COVID-19, pranešė tarnybos.

Sveikatos apsaugos departamentas nurodė, kad per pastarąją parą mirė 72 metų vyras, gyvenęs Saremos saloje veikiančiuose globos namuose.

Nuo trečiadienio iki ketvirtadienio ryto šalies ligoninėse mirė iš viso šeši žmonės, kuriems buvo patvirtinta COVID-19.

Saremoje esančioje Kuresarės ligoninėje užgeso 73 ir 87 metų moterys bei 77 metų vyras. Tartu universitetinėje ligoninėje mirė 55 metų vyras ir 92-ejų moteris. Be to, Šiaurės Estijos medicinos centre mirė 86 metų moteris.

Iš viso šalyje mirė 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, įskaitant 10 pacientų, gydytų ligoninėse, ir du senelių namų gyventojus.

Anksčiau penktadienį Sveikatos apsaugos departamentas pranešė, kad Estijoje per praėjusią parą buvo atlikta 2 514 testų dėl koronavirusinės infekcijos, 103 iš jų rezultatai buvo teigiami.

Iš viso šalyje atlikta 18 290 testų, iš jų 961, arba 5 proc., rezultatai buvo teigiami.

Penktadienio duomenimis, dėl COVID-19 Estijoje hospitalizuoti 90 pacientų, 16 žmonių reikia plaučių ventiliavimo aparatų. Iš ligoninių jau išrašyti 48 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių