Ekspertai: rusų kariai Charkive ėmė neramiai žvalgytis – ar tik ukrainiečiai jų neatakuos?

  • Teksto dydis:

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ apžvelgė naujausius įvykius fronte. Anot jų, Charkive agresorius baiminasi, kad ukrainiečiai nesiimtų kontratakos.

Karo ekspertai aptarė situaciją ties Charkivu.

„Orkų puolamojo potencialo utilizacija prie Charkivo ir Izyumo verčia agresorių neramiai žvalgytis, ar tik ukrainiečiai neatakuos jų aprūpinimo kelių, vedančių į Izyumą. Motyvuodami tuo, rusai iš artilerijos apšaudė Ivanivką. Tikėtina, kad agresorius baiminasi, kad ukrainiečiai atsiims Chkalovske ir gal net Shevchenkove. Tai orkams būtų skausminga, nes ukrainiečiai užimtų vandens kliūtimis pridengtą ir aukštumose esantį, gynybai  patogų ruožą bei stumteltų kontaktinę liniją 15–20 km į rytus, tai reiškia, kad iki Izyumo grupuotei labai svarbaus Kupianskas lieka apie 25–30 km. Tai ribinis, tačiau įveikiamas atstumas ukrainiečių turimoms sovietinėms lauko artilerijos sistemoms, o modernioms vakarietiškoms – normalus darbinis atstumas“, – aiškino „Locked N' Loaded“.

O štai Bakhmute situacija kiek kitokia.

„Soledaro ruože ukrainiečiai toliau gina Pokrovskę, o agresorius nepaliaujamai ieško naujų puolimui tinkamų kelių. Susidaro įspūdis, kad pagrindines pastangas nuo Pokrovskės puolančios rusų pajėgos perkelia šiauriau, Yakovlivkos link. Tokiu atveju galima daryti prielaidą, kad agresorius sieks perkirsti geležinkelį Bakhmutas–Syverskas, pasiekti upę Bakhmutovkoje“, – rašė karo ekspertai.

Iš čia esą Rusijos kariai siektų suardyti ukrainiečių Bakhmuto ir Syversko grupuočių operacinę sąveiką gynyboje ir mažinti Syversko gynėjų grupuotės galimybes gauti aprūpinimą.


Šiame straipsnyje: Locked N Loadedkaro apžvalgacharkivaskontratakakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių