E. Makronas ne prieš protesto akcijas, tačiau su demonstrantais nesutinka

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pareiškė, kad šalies gyvetojai turi teisę protestuoti prieš jo planus dėl platesnio „COVID pasų“ taikymo.

„Kiekvienas žmogus turi teisę ramioje aplinkoje išreikšti savo nuomonę, tuo pat metu gerbdamas priešingą pusę, – Prancūzijos laikraštis „Figaro“ cituoja šalies prezidentą. – Tačiau nėra tokios laisvės, kai jūs niekam nieko neprivalote.“

Taip jis kalbėjo šalyje įvykus protestams dėl planuojamų apribojimų neskiepytiems žmonės. Prancūzijoje policijai teko panaudoti ašarines dujas ir vandens patrankas prieš kai kuriuos protestuotojus. Skaičiuojama, kad iš viso proteste čia dalyvavo 160 tūkst. žmonių, kurie reiškė nepasitenkinimą prezidento sprendimu dėl sveikatos paso, kuris drastiškai apribos prieigą prie restoranų ir kitų viešų erdvių neskiepytiems žmonėms.

Taip pat, anot E. Macrono, be tokio „COVID paso“ žmonės nebus įleisti į traukinį ar lėktuvą. Tokiame dokumente turės būti pateikta informacija apie pasiskiepijimą arba neseniai darytą testą, kurio atsakymas yra neigiamas.

Prancūzijoje priimtas įstatymas, įvedantis privalomą skiepijimąsi kai kurių profesijų atstovams. O prieštaringai vertinamas sveikatos pasas nuo liepos pabaigos smarkiai apribos socialinį gyvenimą neskiepytiems žmonėms.

E. Macronas taip pat pasidžiaugė, kad šalyje spartėja vakcinacijos apimtis. Tačiau jis taip pat paragino nepasiskiepijusius gyventojus kuo greičiau tai padaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
I Dar kartą įrodo, kad į valdžią ateina ne išsimoksline žmonės (tu gali pabaigti visus pasaulio universitetus, bet tai nereiškia kad ką nors supratai, tik kai papūga pakartojai kas knygose parašyta ir tai visas jų išsilavinimas)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių