E. Kaili bus laikoma namų arešto sąlygomis

Belgijos teismas trečiadienį sutiko iš areštinės paleisti ir skirti namų areštą Graikijos europarlamentarei Evai Kaili, kaltinamai korupcija vykdant „Katargeito“ tyrimą.

„Jai Belgijoje skirtas namų areštas ir elektroninis sekimas. Tyrimą atliekantis teisėjas ką tik priėmė sprendimą“, – naujienų agentūrai AFP sakė magistratas Antoonas Schotsaertas (Antonas Schotsartas).

Buvusi Europos Parlamento pirmininkės pavaduotoja Eva Kaili buvo likusi vienintelė korupcijos bylos įtariamoji, kuriai taikytas kardomasis kalinimas.

Anksčiau teismas sutiko paleisti iš tardymo izoliatoriaus europarlamentarą belgą Marcą Tarabellą (Marką Tarabelą), apkaltintą kilus „Katargeito“ kyšininkavimo skandalui, bet su sąlyga, kad jis nešios elektroninį sekimo prietaisą.

A. Schotsaertas sakė, kad Briuselio teismas, sprendžiantis dėl suėmimo sąlygų, sutiko paleisti vasario 11-ąją sulaikytą M. Tarabellą.

Jo advokatai pabrėžė, kad jis ir toliau bus pasiekiamas tyrėjams ir neigia visus kaltinimus.

M. Tarabella ir E. Kaili kaltinami tuo, kad naudodamiesi savo įtaka Europos Parlamente stūmė Kataro interesus mainais į grynuosius iš vieno Briuselio politinio tinklo.

Kataro vyriausybė neigia padariusi ką nors neteisėta.

Įtariamas kyšininkavimo tinklo lyderis, buvęs italų europarlamentaras Pieras Antonio Panzeri (Pjeras Antonijus Panceris), prisipažino organizavęs šiuos Kataro ir Maroko agentų mokėjimus ir dabar bendradarbiauja su prokurorais.

Kitas įtariamasis, italų europarlamentaras Andrea Cozzolino (Andrėja Kodzolinas), yra laikomas namų arešto sąlygomis Italijoje ir priešinasi ekstradicijai į Belgiją. Jo apeliacija turi būti svarstoma gegužės 2 dieną Neapolyje.

E. Kaili partneris Francesco Giorgi (Frančeskas Džordžis) – P. A. Panzeri artimas padėjėjas Parlamente – vasario pabaigoje buvo paleistas į laisvę su sąlyga, kad bus stebimas elektroniniu būdu.

Jis ir E. Kaili buvo tarp pirmųjų pernai gruodį sulaikytų asmenų. Tuomet belgų tyrėjai per virtinę kratų Briuselio rajone paėmė 1,5 mln. eurų grynaisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karas

Karas portretas
dėl posto ..........

ši EUROPARLAMENTARĖ gyvena " skurde",

ši  EUROPARLAMENTARĖ  gyvena " skurde", portretas
todėl priversta vogti.--

Gal

Gal portretas
Per grazi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių