Diplomatijos vadovas: JK pasibaisėjusi smūgiu mokyklai Gazoje

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija yra pasibaisėjusi Izraelio aviacijos smūgiu vienai mokyklai Gazoje, šeštadienį pareiškė užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy (Deividas Lamis), paraginęs nedelsiant nutraukti ugnį.

„Esu pasibaisėjęs Izraelio kariuomenės smūgiu mokyklai „Al Tabi'een“ ir tragiška žmonių žūtimi“, – parašė D. Lammy socialiniame tinkle „X“.

„Mums reikia nedelsiant nutraukti ugnį, kad būtų apsaugoti civiliai gyventojai, išlaisvinti visi įkaitai ir nutraukti apribojimai pagalbai“, – pridūrė jis.

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra šeštadienį pranešė, kad per Izraelio smūgį vienai Gazos miesto mokyklai žuvusiųjų skaičius išaugo iki 90–100. Vietos gelbėtojai vėliau patikslino, kad žuvo 93 žmonės.

Izraelio kariuomenė teigė smogusi „Hamas“ vadovavimo ir kontrolės centrui, kuris, kaip nurodoma, buvo įsikūręs mokykloje „Al Tabi'een“ Daradžo rajone.

Mums reikia nedelsiant nutraukti ugnį, kad būtų apsaugoti civiliai gyventojai.

„Buvo imtasi daugybės priemonių, kad būtų sumažinta rizika nukentėti civiliams gyventojams, įskaitant tiksliojo valdymo šaudmenų naudojimą, stebėjimą iš oro ir žvalgybos informaciją“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“ teigė, kad smūgis buvo suduotas per aušros maldą.

„Hamas“ vyriausybinės žiniasklaidos šaltiniai teigė, kad mokykloje glaudėsi apie 250 žmonių, maždaug pusė iš jų – moterys ir vaikai.

Smerkia ir Prancūzija

Prancūzija pareiškė griežčiausiai smerkianti Izraelio šeštadienį suduotus smūgius Gazoje esančiai mokyklai, kurioje buvo radę prieglobstį perkeltieji asmenys.

„Jau keletą savaičių mokyklų pastatai nuolat tampa taikiniais, o civilių aukų skaičius yra nepakeliamas“, – pabrėžė užsienio reikalų ministerija.

„Izraelis privalo laikytis tarptautinės humanitarinės teisės“, – pridūrė ministerija.

Tuo tarpu nepriklausoma Jungtinių Tautų paskirta ekspertė po minėtų smūgių mokyklai apkaltino Izraelį vykdant genocidą per karą Gazos Ruože.

„Izraelis vykdo palestiniečių genocidą po vieną kvartalą, po vieną ligoninę, po vieną mokyklą, po vieną pabėgėlių stovyklą, po vieną saugią zoną“, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė JT specialioji pranešėja teisių padėties palestiniečių teritorijose klausimais Francesca Albanese (Frančeska Albanėzė).

Turkija pasmerkė išpuolį kaip nusikaltimą žmoniškumui, o Kataras – tarpininkas Izraelio ir „Hamas“ kare Gazos Ruože – pareikalavo skubiai atlikti tyrimą.


Šiame straipsnyje: JKGazasmūgis mokyklaiIzraelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha... matomai JK ,,diplomatijos vaduj,,, akys buvo

cha... matomai JK ,,diplomatijos vaduj,,, akys buvo portretas
po sekso nakties fekalijom aplipe ir jis nieko 4 menesius nemate ,o tik dabar nusiprauses praregejo, kad zydai zudo 100-tais palestiniecius Palestinoj...ir pagrinde vaikus , senelius ir moteris...oficialiai jau nuzude apie 42 tukst,... neoficialiai 142 tukst... 100 tukst po griuvesiais guli ...

Ukrai

Ukrai portretas
Naikina savo jaunus zmonis ir moteris imaninkara..... Zelenskis nusispjauti kaip ir zydui natanjakui ant palestinos zmoniu juk jie abudu brudai zydai ......

Patarimas

Patarimas portretas
Jūs nesmerkit, o subombinkit tą Izraelį. Jam jau seniai reikia antro holokausto.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių