Didžiausioje pasaulio vakcinų gamintojoje kilo gaisras: žuvo penki žmonės

Indijos serumų institute, kuris yra didžiausia pasaulyje vakcinų gamintoja, ketvirtadienį kilo gaisras, nusinešęs penkias žmonių gyvybes ir galintis paveikti skiepų nuo COVID-19 gamybos plėtrą, pranešė pareigūnai.

Ugniagesiai per kelias valandas numalšino liepsnas nebaigtame statyti ceche, pranešė gelbėjimo tarnyba Punės mieste, Maharaštros valstijoje.

„Žuvo penki žmonės“, – žurnalistams sakė Punės meras Murlidharas Moholas.

Žiniasklaida nurodė, kad gelbėtojai ištraukė žuvusiųjų kūnus, kai gaisras buvo suvaldytas.

„Esame smarkiai nuliūdinti ir reiškiame savo giliausią užuojautą žuvusiųjų šeimoms“, – per „Twitter“ parašė Serumų instituto vadovas Adaras Poonawalla (Adaras Punavala), bet daugiau detalių nepateikė.

Kaip pranešė bendrovė, gaisras buvo apėmęs tik naują korpusą, statomame šiuo metu, siekiant padidinti vakcinų nuo COVID-19 gamybos apimtis ir užtikrinti geresnį bendrovės pasiruošimą pandemijoms ateityje.

Pranešama, kad gaisras nepadarė žalos vakcinų gamybos linijoms ir jų sandėliams, kur sukaupta maždaug 50 mln. vakcinos dozių.

Serumų institutui buvo užsakyta pagaminti milijardą „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurtos vakcinos nuo COVID-19 „Covishield“ dozių.

Televizijos reportažuose buvo matyti didžiulis pilkų dūmų stulpas virš instituto komplekso.  Pastatus laiko dešimtys instituto darbuotojų, nespėjusių nusivilkti savo laboratorinių drabužių.

Praėjusį mėnesį A.Poonawalla interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, jog bendrovė tikisi iki 2021 metų pabaigos padidinti metinius gamybos pajėgumus nuo 1,5 mlrd. dozių iki 2,5 mlrd. dozių. Naujasis korpusas turėjo prisidėti prie šio tikslo įgyvendinimo.

Iš daugiau nei 12 mlrd. vakcinos nuo koronaviruso dozių, kurias ketinama pagaminti šiais metais, turtingosios šalys jau įsigijo maždaug 9 mlrd. ir dauguma turi galimybių įsigyti dar daugiau. Tuo metu Serumų instituto gaminamos vakcinos daugiausia bus skirtos besivystančioms šalims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
globalistai naikina irodymus su nanocypais?...

Anonimas

Anonimas portretas
Vakcinu aferistai specialiai padege kad sunaikinti savo milijardiniu aferu pedsakus. Pradejo uodega svilti del sudo kuri parduoda lygtai gera vakcina.

kavenskis

kavenskis portretas
kokia DZIUGI naujiena!!!!!B. Gatesas turbut sprogo is apmaudo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių