Per dešimtmetį trunkantį konfliktą Nigerijoje įregistruota 22 tūkst. dingusių žmonių

Per 10 konflikto ir terorizmo metų Nigerijos šiaurės rytuose beveik 22 tūkst. žmonių buvo įregistruoti dingusiais, skelbė Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK).

Tai didžiausias TRKK registruotas dingusių žmonių skaičius visame pasaulyje.

Beveik 60 proc. buvo nepilnamečiai tuo metu, kai dingo be žinios. Anot TRKK, tūkstančiai tėvų nežino, kur yra jų vaikai, ir ar jie yra gyvi, ar mirę.

„Tėvai yra didžiausia 10-ies metų karo Nigerijos šiaurės rytuose auka“, – sakė TRKK prezidentas Peteris Maureris.

Šeimos Nigerijos šiaurės rytuose dažnai atsiskiria, kai bėga nuo teroristinės organizacijos „Boko Haram“ atakų. Kiti yra pagrobiami ar sulaikomi ir nežino savo buvimo vietos.

Didelė dalis šiaurės rytinės Nigerijos dalies vis dar yra visiškai nepasiekiama humanitarinėms organizacijoms. Be kita ko, dėl kovų žmonėms tenka ne kartą persikelti, dėl to tampa sunkiau juos rasti.

Apytikriai skaičiuojama, kad du milijonai žmonių buvo priversti palikti savo namus šiaurės rytinėje šalies dalyje.

„Boko Haram“ kelia nuolatinę grėsmę bendruomenėms Nigerijos šiaurės rytuose, taip pat rengia atakas kaimyniniuose Čade, Nigeryje ir Kamerūne. Grupuotė siekia sukurti islamo kalifatą ir įvesti šariatą (islamo teisę) visoje Nigerijos teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tięk

Tięk portretas
Pat haholu dingo ,žuvo.

ne

ne portretas
dyvas juk ten nera kas valgyti tai valgo 1 kita juk ir anksciau buvo rastas saldytuvas pilnas zmogienos tai ko noret juk tai jav demon..kratija ir globali .....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių