Delyje riaušių aukų skaičiui išaugus iki 27, N. Modi paragino laikytis rimties

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) trečiadienį paragino tėvynainius laikytis rimties, Delyje brutaliausiam per pastaruosius dešimtmečius religiniam smurtui pareikalavus mažiausiai 27 gyvybių ir nuskambėjus raginimams šalyje įvesti komendanto valandą.

Per šią savaitę įsiplieskusius susirėmimus tarp hinduistų ir musulmonų minios kardais, šaunamaisiais ginklais ir buteliais su rūgštimi ginkluotų riaušininkų nusiaubė vieną šiaurės rytinį Indijos sostinės rajoną.

Smurto protrūkį, per kurį taip pat buvo sužeisti beveik 200 žmonių, išprovokavo protestai prieš pilietybės įstatymą, kurį daugelis kritikų laiko antimusulmonišku. Šis teisės aktas yra dalis N. Modi vadovaujamos hinduistų nacionalistų vyriausybės darbotvarkės dalis.

Pirmadienį ir antradienį susirėmimai peraugo į brutalų smurtą, o gyventojai, stebėję, kaip naikinami būstai, puolama mečetė ir padegamos dvi mokyklos bei padangų turgus, buvo priversti palikti namus.

„Raginu savo seseris ir brolius Delyje nuolat laikytis taikos ir broliškumo. Svarbu,.. kad kuo greičiau būtų atkurta ramybė ir normali padėtis“, – trečiadienį tviteryje parašė N. Modi.

Delio vyriausiasis ministras Arvindas Kejriwalas (Arvindas Kedžrivalas) savo ruožtu paragino dislokuoti armiją ir įvesti komendanto valandą.

„Policija, nepaisydama visų dedamų pastangų, negali kontroliuoti padėties ir pelnyti pasitikėjimą“, – tviteryje paskelbė A. Kejriwalas.

Delio policijos atstovas Mandeepas Singhas Randhawa (Mandipas Singhas Randhava) žurnalistams sakė, kad buvo areštuoti 106 žmonės ir kad policija ieškojo kaltininkų peržiūrėdama stebėjimo kamerų medžiagą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių