Dėl migrantų Lenkija stiprina pajėgas: prasidėjo didžiausias bandymas prasibrauti jėga

Baltarusijos teritorijoje susitelkė didžiulė migrantų kolona, ketinanti „masiškai“ prasiveržti per sieną į Lenkiją, pirmadienį perspėjo lenkų specialiosios tarnybos.

Lenkijos pasienio tarnybos atstovė Ewelina Szczepanska (Evelina Ščepanska) nurodė, kad pasienyje sustiprintos pasieniečių, policijos ir karių pajėgos.

Jos teigimu, internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kad migrantai juda Lenkijos šiaurės rytuose, Kuznicoje, esančios perėjos link.

„Itin didelį nerimą kelianti informacija iš pasienio. Prie sienos su Lenkija Baltarusijoje susirinko didelė grupė migrantų. Jie pajudėjo tiesiai Lenkijos sienos link, bandys masiškai įsiveržti į Lenkiją – prasideda didžiausias bandymas masiškai įsiveržti į Lenkijos teritoriją“, – pirmadienį tviteryje parašė šalies saugumo tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas (Stanislavas Žarynas).

Pasak jo, dauguma šių atvykėlių yra jauni vyrai.

S. Zarynas prie savo žinutės pridėjo vaizdo įrašą, kuriame matyti daugybė žmonių, einančių greitkelio pakraščiu.

„Tai dar viena priešiška Baltarusijos akcija Lenkijos atžvilgiu“, – pareiškė S. Zarynas.

Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas (DPK) pranešė per susirašinėjimo platformą „Telegram“, kad „šiuo metu didelė pabėgėlių grupė su daiktais juda greitkeliu sienos su Lenkija link“.

„Baltarusija imasi būtinų priemonių, kad sklandžiai veiktų tarptautinių ryšių kanalai ir būtų užtikrintas greitkeliu judančių žmonių saugumas“, – pažymėjo DPK atstovai.

Tokį nevilties žingsnį paskatino Lenkijos valdžios abejingumas ir nežmoniškas požiūris.

Jų teigimu, dėl susiklosčiusios padėties kalta Varšuva.

„Tokį nevilties žingsnį paskatino Lenkijos valdžios abejingumas ir nežmoniškas požiūris“, – pabrėžiama DPK pranešime.

Lenkija ir dar kelios Europos šalys tvirtina, kad Minskas kelia chaosą prie ES sienų, nes neįsileidžia atgal migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos, bandančių nelegaliai patekti į Bendrijos teritoriją. Lenkija jų taip pat neįsileidžia, todėl daugelis atvykėlių yra įstrigę pasienyje. Tokia situacija tęsiasi jau du mėnesius.

Lenkija pasienyje su Baltarusija dislokavo tūkstančius karių, pastatė tvorą su aštria viela ir pasienyje paskelbė nepaprastąją padėtį. Dėl šio žingsnio į pasienį neįleidžiami žurnalistai ir nevyriausybinių organizacijų darbuotojai.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
1 reikia isaiskint kokiu motyvu skatinami jie verziasi i europa kuri ju nepageidauja matosi tai kriminalas kurio nepriema tautieciai ir kaip erdoganas nato jais atsikrato tokiu merkel pagalba dasidejo dar putka su batka nes patys prisilojom vasalo kailyje o toliau ??... diktatura p agal jav pentagono su svabprograma lieka tik vienytis nuo visu sios saikos brudu kurio nuodingi /garai/ verziasi is bermudu trikampio pagal apsvaigusios saikos nuo politarogancijos balba ta vimai ir tai jau ne zmogus o klonas apsvaiges nuo savo durnumo ======

Onė

Onė portretas
dar prie viso to prisideda ir mūsų nevyriausybinės organizacijos su savo protestais, tai gal jie pasiima juos visus pas save į namus. Kokie glušiai atstovauja nevyriausybines organizacijas kiek skaičiau tai visokios ...ytės. senos mergos o joms jau visoms protelis pavažiavęs.Užtarėjos mat.

Anonimas

Anonimas portretas
iš guminių kulkų tegul apšaudo baigsis toms padugnėms noras brautis į svetimas valstybes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių