D. Trumpas: JAV žino, kas tapo naujuoju „Islamo valstybės“ vadeiva

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad Jungtinėms Valstijoms žinoma, kas tapo naujuoju džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) lyderiu, kai ankstesnis vadeiva Abu Bakras al Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis) buvo nukautas Sirijoje per amerikiečių komandosų reidą.

„ISIS (IS) turi naują lyderį. Tiksliai žinome, kas jis toks!“ – per tviterį parašė D. Trumpas.

JAV pareigūnai jokių kitų detalių apie tai nepateikė.

„Islamo valstybė“ anksčiau paskelbė pareiškimą, kuriuo patvirtino A. B. al Baghdadi žūtį ir informavo, kad grupuotės naujuoju vadovu tapo Abu Ibrahimas al Hashimi al Quraishi (Abu Ibrahimas Hašimis Kuraišis).

Vis dėlto apie šį veikėją žinoma mažai. A. I. al Hashimi al Quraishi anksčiau būdavo retai minimas kaip galimas A. B. al Baghdadi įpėdinis, kai pastaraisiais metais buvo keletą kartą klaidingai paskelbta apie IS vadeivos žūtį.

A. B. Baghdadi, vadovavęs IS nuo 2014 metų ir tapęs ieškomiausiu žmogumi pasaulyje, sekmadienį žuvo per JAV specialiųjų pajėgų reidą Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje.

„Islamo valstybė“ taip pat patvirtino, kad per kitą reidą, surengtą pirmadienį, buvo nukautas grupuotės ankstesnis atstovas Abu Hassanas al Muhajiras (Abu Hasanas Muhadžiras).

Pranešime sakoma, kad džihadistų grupuotės teisėkūros ir konsultacijų komitetas susirinko praėjus dviem paroms po Irake gimusio lyderio žūties ir susitarė, kas taps jo įpėdiniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Anonimui: kad ir jį jūroje 'palaidotų?.. - paklausk, gal atsiras norinčių susimest?.. :s

Anonimas

Anonimas portretas
Už 25 mln $ ir aš Landsbergį parduočiau....

KUR TAU NEŽINOS-

KUR TAU NEŽINOS- portretas
PENTAGONE RINKTAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių