D. Trumpas Floridoje susitikęs su B. Netanyahu užsipuolė varžovus

  • Teksto dydis:

JAV respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), penktadienį Floridoje susitikęs su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi), griežtai sukritikavo savo politinius varžovus demokratus ir perspėjo dėl baisių pasekmių Artimiesiems Rytams, jei jis nebus išrinktas.

Susitikimas su D. Trumpu užbaigė B. Netanyahu savaitę, per kurią jis kreipėsi į JAV Kongresą ir surengė derybas su prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) ir numanoma demokratų kandidate į prezidentus, viceprezidente Kamala Harris (Kamala Haris).

Viceprezidentė per ketvirtadienio susitikimą sukritikavo Izraelio lyderį dėl padėties Gazos Ruože.

„Mūsų šalį valdo nekompetentingi žmonės“, – penktadienį susitikęs su B. Netanyahu pareiškė D. Trumpas.

„Jei mes laimėsime (rinkimus), bus labai paprasta. Viskas susitvarkys, ir labai greitai, – sakė jis. – Jei ne, galiausiai gali kilti dideli karai Artimuosiuose Rytuose ir, galbūt, trečias pasaulinis karas.“

D. Trumpo rinkimų kampanija vėliau paskelbė pareiškimą dėl šio susitikimo. Pareiškime sakoma, jog D. Trumpas pažadėjo grįžęs į Baltuosius rūmus dėti visas pastangas dėl taikos Artimuosiuose Rytuose, taip pat siekiant neleisti antisemitizmui išplisti JAV aukštojo mokslo įstaigose.

D. Trumpas šiltai sutiko B. Netanyahu ir jo žmoną Sarą, atvykusius į jo rezidenciją „Mar-a-Lago“.

B. Netanyahu internete paskelbė nuotrauką, kurioje stovi šalia D. Trumpo ir laiko kepuraitę su užrašu „VISIŠKA PERGALĖ“. Ją jis žada pasiekti prieš palestiniečių islamistų organizaciją „Hamas“ Gazos Ruože.

Susitikimo tonas labai skyrėsi nuo Izraelio premjero susitikimo su JAV viceprezidente. K. Harris pasakė jam sudaryti taikos Gazos Ruože susitarimą ir pabrėžė, kad netylės dėl kančių, kurias patiria anklave gyvenantys palestiniečiai.

D. Trumpas penktadienį pavadino K. Harris radikalia kairiąja ir sakė manantis, kad jos pastabos buvo nepagarbios.

Kaip žinia, B. Netanyahu santykiai su D. Trumpu yra šiltesni nei santykiai su J. Bidenu. Izraelio premjeras ginčijosi su dabartine JAV administracija įvairiais klausimais, įskaitant civilių aukas Gazos Ruože ir JAV ginklų pristatymo Izraeliui spartą.

Karas kilo po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

Remiantis Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo daugiau kaip 39 tūkst. žmonių, taip pat daugiausia civilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
O, ką belieka daryti Trampui, kai daugiau nieko negali?

o su

o su portretas
trampu jau aisku zydai buciuojasi ogi rusu straipsnis su cenzura nes ja atstovauja buktai jau /geri zydeliai/ kaip k jakov daves nurodyma zelionkei keist mastyma 189 l ka matome bei skaitome tai ju dar 1 sansas ilist per baltarusius prie ru lovio kas ir vyksta ir su britu pagalba //////
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių