CNN: užfiksuoti pokalbiai atskleidžia cheminės atakos kaltininkus

  • Teksto dydis:

Amerikiečių žvalgyba užfiksavo sirų kariškių ir cheminių ginklų specialistų pranešimus, kuriais buvo aptarinėjamas praėjusios savaitės zarino dujų atakos Idlibo provincijoje rengimas, remdamasi amerikiečių pareigūnais pranešė televizija CNN.

JAV iš anksto nežinojo apie rengiamą ataką, pažymėjo vienas pareigūnas.

Jungtinės Valstijos surenka tiek daug informacijos tokiose šalyse kaip Sirija ir Irakas, kad ši medžiaga dažnai lieka neišanalizuota, jeigu neįvyksta koks nors konkretus įvykis, dėl kurio analitikai turi ištirti žvalgybos medžiagą, sakoma televizijos pranešime.

Detalės apie perimtus duomenis neskelbiamos.

Tuo pačiu pareigūnai sakė „neabejojantys“, kad už minimą ataką yra atsakingas Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas).

Be to, CNN pabrėžė, jog žvalgybos pranešimai „nerodo, kad rusų kariškiai ar žvalgybininkai buvo įsitraukę į bendravimą dėl atakos“.

Pasak minėto pareigūno, „bendraudami rusai būna daug atsargesni, kad išvengtų perėmimų“.

Balandžio 4 dieną Sirijos Chan Šeichūno mieste Idlibo provincijoje buvo įvykdyta cheminė ataka, per kurią žuvo beveik 90 žmonių. Dauguma Vakarų valstybių ir Sirijos opozicija dėl jos apkaltino Sirijos vyriausybę. Damaskas šį kaltinimą neigia ir tvirtina, kad niekada nenaudojo cheminių ginklų savo teritorijoje.

Reaguodamos į šią ataką JAV praėjusią savaitę sudavė raketinį smūgį vienai Sirijos aviacijos bazei.

Turi būti nubausti

Už cheminę ataką Sirijoje atsakingi asmenys turi būti patraukti atsakomybėn, bet koks tokių ginklų naudojimas yra nepriimtinas, pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Per susitikimą aptarėme neseną cheminio ginklo panaudojimą Sirijoje. Bet koks cheminio ginklo panaudojimas yra nepriimtinas ir negali likti be atsako“, – sakė NATO vadovas per bendrą spaudos konferenciją su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad „kaltieji turi būti patraukti atsakomybėn“.

Pasak jo, susitikimas su D. Trumpu buvo „puikus ir labai produktyvus“.

Tuo tarpu JAV prezidentas padėkojo Aljanso narėms ir partnerėms už „žvėriškų Assado, kuris panaudojo patį baisiausią ginklą, veiksmų“ pasmerkimą.

„Laikas užbaigti šį žiaurų pilietinį karą, nugalėti teroristus ir leisti pabėgėliams grįžti namo“, – pabrėžė D. Trumpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yla lenda iš maišo

Yla lenda iš maišo portretas
Užfiksuoti pokalbiai anglų kalba. Tai JAV pentagono kariškiai instruktavo teroristus, ką ir kaip daryti kad pakišti Asadą.

juokas

juokas portretas
Taip taip patys tariasi patys gamina patys sprogdina patys kitus kaltina patys kvaili kad galvoja kad juos tiki tfuuu ant brudu žudikų jankių

Teisybe

Teisybe portretas
Tikrai pokalbiai buvo. Tikrai juos užfuksavome. Tikrai nemeluojame. Tikrai nefalsifikuojame. Patikekite, prašau. Oi... Irako masiniu naikinimo ginklu atveju - suklydome. Atsiprašome labai (tu puses milijono nužudytu..). Mes juk jums demokratija atnešeme. Mes del jusu stengemes. Jus turite buti dekingi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių