Buvęs Ohajo universiteto komandos gydytojas išnaudojo mažiausiai 177 studentus

  • Teksto dydis:

Ohajo valstybinio universiteto komandos gydytojas lytiškai išnaudojo mažiausiai 177 studentus, paskelbė tyrėjai, praėjus 14 metų po gydytojo mirties.

Vieno teisininkų biuro išvadas dėl kaltinimų Richardui Straussui (Ričardui Strausui) penktadienį paskelbė pats universitetas.

Ataskaitoje sakoma, kad universiteto darbuotojai žinojo apie nusiskundimus ir susirūpinimą dėl R. Strausso elgesio dar 1979 metais, tačiau nepradėjo tyrimo ir nesiėmė prasmingų veiksmų. 

Kaltinimai komandos gydytojui apima laikotarpį nuo  1979 iki 1997 metų ir yra susiję su mažiausiai 16 sporto šakų atletais, R. Strausso darbu studentų sveikatos centre ir jo klinikoje, nesusijusioje su universitetu.

R.Straussas nusižudė 2005 metais. Niekas viešai jo negynė. Velionio šeima sakė esanti šokiruota tokių kaltinimų.

Ohajo valstija sulaukė dviejų ieškinių iš ieškovų, tvirtinančių, kad mokyklos administracija žinojo apie, kaip įtariama, nederamą R. Strausso elgesį, tačiau nesiėmė veiksmų jam sustabdyti.

Universitetas pranešė, kad šie ginčai sprendžiami pasinaudojant teisinio tarpininkavimo galimybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kažin ko užtilo pas mus tos kvailos metoo veikėjos ? Nebegauna pinigėlių už jaunystės dulkinimąsi ? O tiek buvo triukšmo...

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kaip tave gali išnaudoti, jei tu nenori ? Reiškia, viskas vyko abipusiu sutikimu. Tik dabar kai kas užsimanė iš to užsidirbti pinigų...

...

... portretas
Praktinio sekso kursas - tik Sovietų sąjungoj sekso nebuvo. :/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių