Briuselyje per protestą prieš COVID-19 ribojimus kilo smurtas

  • Teksto dydis:

Briuselyje sekmadienį per protestą prieš kovos su COVID-19 priemones kilo smurtas. Policijos skaičiavimu, eitynėse dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.

Eitynės prasidėjo taikiai, tačiau vėliau grupė dalyvių pradėjo mėtyti į policijos pareigūnus kažkokius daiktus, o šie atsakydami panaudojo vandens patranką ir ašarines dujas. Tą matė įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP fotografas.

Susidūrimas su riaušių policija įvyko netoli ES ir vyriausybės įstaigų rajono Belgijos sostinėje. Keli jame dalyvavo demonstrantai dėvėjo gobtuvus ir nešė flamandų nacionalistų vėliavas.

Policijos duomenimis, eitynėse nuo Briuselio Šiaurės stoties, surengtose protestuojant prieš trečiadienį vyriausybės paskelbtas naujas priemones prieš COVID-19, dalyvavo apie 35 tūkst. žmonių.

Scanpix nuotr.

Demonstracijoje, pavadintoje „Kartu už laisvę“, daugiausia dėmesio skirta draudimui neskiepytiems asmenims lankytis tokiose vietose kaip restoranai ir barai.

Europai grumiantis su dar viena infekcijų banga, kelios šalys sugriežtino apribojimus, nors didelė dalis gyventojų, ypač vakarinėje žemyno dalyje, yra pasiskiepiję nuo koronaviruso.

Belgija – viena iš labiausiai nuo naujausios viruso bangos nukentėjusių šalių – trečiadienį išplėtė darbo namuose taisykles ir sugriežtino suvaržymus neskiepytiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rspect

Rspect portretas
Nu kapiec.jie jau draudžia rašyt komentaruose.tai jau totalitarizmas.vidurinioji klase pabambės,bet po to bus vėlu komplaining.nei viduriniosios klases ,nei bet kurios klases nuomone ant tiek nereiksmga - na gal elitui ,kad jie uždarys bele ką - oro linijų kompanijas, restoranus ir kavines,parduotuves su apyvarta 100K mažiau, gal net 200Kmažiau.

Pacinas

Pacinas  portretas
Respect!!!!!

NE

NE portretas
NE - farmo korupcijai, NE - farmo klanams ir mafijai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių