Britų vyriausiajam „Brexit“ derybininkui pasireiškė koronaviruso simptomai

Didžiosios Britanijos deryboms dėl prekybos po „Brexit“ su Europos Sąjunga vadovaujantis Davidas Frostas (Deividas Frostas) saviizoliavosi, pajutęs nesunkius galimos koronaviruso infekcijos simptomus, penktadienį pranešė vyriausybės atstovas.

Ši žinia buvo paskelbta praėjus dienai po to, kai apie užsikrėtimą susirgimu COVID-19 pranešė ES vyriausiasis derybininkas.

Britų derybininkui Davidui Frostui (Deividui Frostui) „pasireiškė nesunkūs simptomai ir jis laikosi rekomendacijos izoliuotis“, – pranešė Didžiosios Britanijos ministro Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) atstovas žurnalistams.

„Toliau palaikome kontaktą su Europos Komisija ir kitą savaitę tikimės pratęsti pokalbius tarp (derybininkų) grupių“, – nurodė jis.

ES vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) ketvirtadienį pranešė, kad yra užsikrėtęs koronavirusu. Diplomatas pridūrė, kad jaučiasi gerai ir izoliavosi savo namuose Prancūzijoje.

Paaiškėjus, kad du pagrindiniai derybų dėl prekybos po „Brexit“ dalyviai kuriam laikui iškrito iš žaidimo, kyla klausimų, ar  Briuseliui ir Londonui pavyks pasiekti prekybos susitarimą iki numatyto termino – šių metų gruodžio 31-osios.

Didžioji Britanija iš ES pasitraukė sausio 31 dieną, tačiau iki metų pabaigos numatytas pereinamasis laikotarpis, per kurį Jungtinė Karalystė ir ES turi susitarti dėl santykių ateityje.

Dar prieš koronaviruso protrūkį ES pareigūnai perspėjo, kad laiko pasiekti susitarimą nepakaks.

Šią savaitę buvo atšauktas antras oficialių derybų ratas, tačiau B. Johnsonas sako neprašysiąs daugiau laiko deryboms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Kaip, kad Šiaudų Kupeta sakė jog per mažai mirčių jog griebtis gydymo.

taip

taip portretas
virusas susidoroja su monarchija kuri suzlugde ne 1 salies gyvenimus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių