Brazilija: Rio de Žaneire sugriuvo du namai, žuvo mažiausiai du žmonės

  • Teksto dydis:

Brazilijos Rio de Žaneiro mieste gelbėtojai, dirbantys dviejų namų griūties vietoje, ištraukė iš griuvėsių aštuonis nukentėjusiuosius.

Tai penktadienį pranešė televizijos kanalas „Globo“.

Anksčiau buvo pranešta, kad išgelbėti trys vienos šeimos nariai, tik prieš savaitę atsikraustę į vieną iš sugriuvusių pastatų. Vėliau pavyko išgelbėti dar penkis žmones. Kokia nukentėjusiųjų sveikatos būklė, nepatikslinama.

Su vietos gyventojų pagalba civilinės saugos tarnybos darbuotojams pavyko išvalyti aikštelę sraigtasparniui, kuris, be kita ko, gabena sužeistuosius į ligonines. Gelbėjimo darbus apsunkina reljefo ir užstatymo ypatumai, neleidžiantys technikai privažiuoti prie nelaimės vietos. Dingusiųjų, kurių skaičius nenurodomas, ieško apie 90 gelbėtojų.

Miesto valdžia pranešė, kad abu sugriuvę namai, taip pat kaimyniniai pastatai, yra neteisėti. Manoma, kad su jų statyba susiję šiame rajone veikiantys nusikalstamo pasaulio atstovai.

Du šešių aukštų pastatai sugriuvo penktadienį anksti rytą problemiškame Muzemos rajone. Kol kas žinoma apie dvi tragedijos aukas. Meteorologų duomenimis, nuo pirmadienio šiame Rio de Žaneiro rajone iškrito 365 milimetrai kritulių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių