Berlyne sulaikyta maždaug 500 protestuotojų prieš ribojamąsias priemones dėl pandemijos

Vokietijos sostinėje sekmadienį sulaikyta maždaug pusė tūkstančio prieš ribojančiams priemones, kuriomis siekiama stabdyti koronavirusinės infekcijos plitimą, protestuotojų, surengusius  daugiau kaip 10 nesankcionuotų demonstracijų įvairiuose miesto rajonuose.

Berlyno policija sekmadienį vakare oficialiai pranešė, jog teisėsaugos pareigūnai atliko „apie 500 areštų ir laikinų sulaikymų“.

Skelbiama, jog policija stengėsi užkirsti kelią dideliems „covid-disidentų“ susibūrimams, ypač žmonių antplūdžiui į  Birželio 17-sios gatvę greta Brandenburgo vartų. Taip pat pranešama, kad miesto valdžia uždraudė demonstraciją, į kurią organizatoriai planavo pritraukti daugiau kaip 22 tūkst. protestuotojų.

Kai kuriose miesto vietose, ypač jo vakarinėje dalyje, protestuotojų grupės išprovokavo susirėmimus su policija, bandydamos įveikti užkardas. Skelbiama, jog policijai pavyko kontroliuoti situaciją, buvo paruoštos vandens patrankos, kurių galiausiai neprireikė, tačiau kai kuriais atvejai policijai teko panaudoti ašarines dujas.

Anot Berlyno policijos pranešimo, viešąją tvarką per šiuos neramumus užtikrino 2,25 tūkst. pareigūnų.

Protestą sukvietė judėjimas „Querdenker“, kuris iškilo kaip aktyviausias kovotojas prieš koronaviruso plitimo prevencijos priemones ir aktyvus sąmokslo teorijų, kuriomis neigiami pagrindiniai faktai apie pandemiją, propaguotojas. Vokietijos vidaus saugumo tarnyba anksčiau skelbė stebinti kai kuriuos „Querdenker“ narius, kurie gali kelti grėsmę demokratijai ir yra susiję su dešiniuoju ekstremizmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Sankcijas Vokietijai !! Landsbergi, kur žiūri ? Atmerk akis....

Pilietis

Pilietis portretas
Tai vadinasi demokratine diktatūra.Pasirinkimo negalima.Fasizmas

Anonimas

Anonimas portretas
Kada apie Prancūziją, Italiją, Austriją ar Graikiją parašysit? :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių