Beprotybė tęsiasi: už galimybę būti „patrankų mėsa“ rusų kariai turi ir susimokėti

  • Teksto dydis:

Mobilizuotieji iš Rusijos Federacijos privalo į Ukrainą pasiimti ne tik šalmą, bet ir šarvus. Visa tai turi būti nupirkta už savo pinigus.

Įskaitant ir neperšaunamą liemenę: internete pasirodė sąrašas 29 pozicijų, pagal kurias Rusijos Federacijos kariai turi būti mobilizuoti kovai Ukrainoje. Stulpelyje „pageidautina“ įrašyta: neperšaunamas šalmas ir neperšaunama liemenė.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paskelbė daiktų sąrašą internete, jį galima apibūdinti tik kaip „Rusijos kareivi, apsirenk“.

Rugsėjo 21 dieną V. Putinas paskelbė dekretą dėl „dalinės“ mobilizacijos. Planuojama pakviesti mažiausiai 300 000 rezervistų, kurie kariaus Ukrainoje. Tačiau valstybė neturi tiek pinigų, kad visiškai aprengtų rusų karius. Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka jau suskaičiavo, kad mobilizuotasis iš savo biudžeto turės skirti apie 100 tūkstančių rublių, kad galėtų įsigyti visus sąraše esančius daiktus. Iš viso yra 29 pozicijos, o skiltyje „šarvai“ ir „šarvuotas šalmas“ nurodyta, jog šiuos dalykus „pageidautina“ įsigyti patiems.

Taip pat sąraše galite pamatyti kuprines, kilimėlius, dujinius degiklius, šiltus apatinius rūbus, siūlus su adatėlėmis, pirmosios pagalbos vaistinėlę ir kt. Įdomiausia tai, kad V. Putinas ne tik siunčia savo šalies piliečius į tikrą mirtį, bet taip pat verčia juos už tai susimokėti.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusų kariaipatrankų mėsa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių