Bendramoksliai apie į D. Trumpą pasikėsinusį šaulį: buvo vienišius, tylus, iš jo smarkiai tyčiojosi

Jungtinių Valstijų Federalinis tyrimų biuras paskelbė, kad pasikėsinimą į Donaldą Trumpą tiria kaip galimą vidaus terorizmo aktą. Esą, panašu, kad šaulys veikė vienas. Tiesa, klausimų kylą vis daugiau: kodėl buvęs uolus mokinys, 20 metų amerikietis paleido kulkas į prezidento posto bei šlovės siekiantį D. Trumpą? Beje, vyro automobilyje pareigūnai aptiko ir sprogimą galinčius sukelti įrenginius. Didžiausias D. Trumpo varžovas, perrinkimo siekiantis prezidentas Joe Bidenas, į amerikiečius kreipėsi tiesiai iš Baltųjų Rūmų Ovaliojo kabineto.

Dvidešimtmetį šaulį Thomą Matthew'ą Crooksą FTB atpažino pagal jo tėvo ginklą. Išsiaiškino, kad jis gyveno maždaug už valandos kelio nuo D. Trumpo rinkimų mitingo.

T. Crooksas 2022 metais baigė vidurinę ir dirbo senelių namuose.

„Nedalyvavau su juo jokiose pamokose, tik mačiau jį mokykloje. Iš jo buvo tyčiojamasi, jis sėdėdavo vienas per pietus“, – pasakojo T. Crookso bendramokslis Jasonas Kohleris.

„Tikra beprotybė. Turiu omenyje, kad aš čia gyvenu. Niekada nemaniau, kad tai nutiks mieste, kuriame praleidau visą savo gyvenimą“, – tęsė J. Kohleris.

T. Crooksas mokėsi labai gerai, bet su kitais mokiniais beveik nebendravo.

Paklaustas, ar T. Crooksas išsiskyrė kaip vienišius, ir ar tai kada nors kėlė nerimą, J. Kohleris atsakė: „Noriu pasakyti – taip, bet nebūtinai tokia prasme. Nemanau, kad pirma mintis jūsų galvoje būtų tokia: jis šiek tiek keistokas, todėl ketina ką nors padaryti. Tai tikrai neatėjo į galvą. Noriu pasakyti, kad jis buvo vienišius, nes buvo tylus ir iš jo buvo labai smarkiai tyčiojamasi“.

Noriu pasakyti, kad jis buvo vienišius, nes buvo tylus ir iš jo buvo labai smarkiai tyčiojamasi.

„Iš jo tiesiog tyčiojosi, manau, dėl to, kaip jis rengėsi. Kaip jie kartais sakydavo, Jėzau, tu apsirengęs lyg medžiotojas. Jis visada dėvėdavo kaukę, net ir po COVID-19 jis dėvėjo kaukę“, – kalbėjo J. Kohler.

Kol kas nėra informacijos, ar T. Crooksas ką nors rašė apie politiką internete. Rasta tik jo „Discord“ paskyra, bet ji sena, mažai naudota ir joje nieko apie politiką nėra.

Jis buvo užsiregistravęs kaip respublikonas, bet vienintelė žinoma jo dotacija, 15 dolerių, buvo skirta demokratų fondui.

Dėl tokios padėties, neaišku, kur pakryps politinės aistros Amerikoje, nes tiek demokratų, tiek respublikonų pusėje netrūksta pykčio ir sąmokslo teorijų.

„Mes žinome, kad jie bando iš mūsų pavogti rinkimus ir padaryti viską, kad atsikratytų D. Trumpo. Taigi jie pabandė. Todėl mes esame čia, kad parodytume, kad taip neatsitiks. Mes matome, kas vyksta. Ir tai neįvyks, nes mes sargyboje“, – karščiavosi D. Trumpo šalininkė Lupe Rodriguez.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kita vertus, abiejose pusėse netrūksta ir žmonių su nuosaikesnėmis pažiūromis.

„Tiesiog, jei galėtume pabandyti viską apraminti, net socialinėje žiniasklaidoje, matote, aš net stengiuosi nelįsti į socialinę žiniasklaidą. Dauguma iš mūsų stengiasi nesinaudoti socialine žiniasklaida vien dėl šios priežasties. Taigi tikiuosi, kad šis įvykis visiems pasiųs žinutę, kad, žmonės, tiesiog apsiraminkite!“ – sakė D. Trumpo šalininkas Marcos Santos.

Būtent apie nuosaikumą ir padorumą politikoje pasisakė ir šalies prezidentas demokratas Joe Bidenas, kalbėdamas iš baltųjų Rūmų Ovaliojo kabineto.

„Amerikiečiai, šį vakarą noriu su jumis pasikalbėti apie tai, kad mūsų politikoje reikia sumažinti temperatūrą. Ir atminkite, kad nors galime nesutarti, nesame priešai. Esame kaimynai. Esame draugai, bendradarbiai, piliečiai ir, svarbiausia, esame amerikiečiai. Privalome būti vieningi. Vakarykštis šaudymas D. Trumpo mitinge ragina mus visus žengti žingsnį atgal. Apžvelgti, kur esame. Kaip nuo šiol žengsime į priekį?“ – kalbėjo JAV prezidentas J. Bidenas.

Pats D. Trumpas jau nuskrido savo lėktuvu į Milvokį, kur pirmadienį vakare prasidės Nacionalinė respublikonų Konvencija.

Ten D. Trumpas bus patvirtintas respublikonų partijos kandidatu siekiant prezidento posto per lapkritį planuojamus rinkimus.

Milvokyje D. Trumpas turėtų pasisakyti ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis dirba musu priesams,

jis dirba musu priesams, portretas
Cia spektaklis,is ausies tiek kraujo nebuna,melas,jis rankoj turejo kraujo kapcoli,jis toks durnas kaip ir musu grazulis,be jokios logikos ,mastymo,net kalbeti teisingai nesugeba,dega tokius durnius renka zmones,nes patys pridurkos,

Paf

Paf portretas
Deje klišas nevykęs bachūras. Kazin ar jis myždamas į tūliką pataikydavo?!

Q

Q portretas
Tiek galima pasakyti kad amerikonai vis dar amerikonai , atgyja ir šauliai i prezidentus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių