Belgijoje automobiliui įvažiavus į karnavalo dalyvių minią, žuvo šeši žmonės

  • Teksto dydis:

Pietų Belgijoje ankstų sekmadienio rytą automobiliui įvažiavus į karnavalo dalyvių minią, žuvo šeši žmonės, o dar 26 buvo sunkiai sužeisti, pranešė prokuratūra.

Anksčiau buvo skelbta apie keturis žuvusiuosius ir 20 sužeistųjų.

Nelaimė įvyko maždaug 5 val. ryto vietos (6 val. Lietuvos) laiku Strepi-Brakenji gyvenvietėje – viename iš buvusio pramoninio miesto La Luvjero rajonų.

„Šiame tyrimo etape žinome, kad transporto priemonė įvažiavo į [karnavalo dalyvių] grupę, kad žuvo šeši žmonės, o 26 buvo sužeisti, tarp jų yra dešimt žmonių, kurių gyvybei gresia pavojus“, – La Luvjero mieste, kuriame įvyko tragedija, reporteriams pareiškė prokuroras Damienas Verheyenas (Damjenas Ferhejenas).

Pagrindiniai įtariamieji, gimę 1988 ir 1990 metais, buvo suimti, nurodė prokuroras ir pridūrė, kad šiame etape terorizmas nelaikomas jų motyvu.

Įtariamieji yra iš La Luvjero ir institucijoms nėra žinoma, kad jie būtų kaip nors susiję su tokiais aktais, pareiškė D. Verheyenas.

Belgijos ministras pirmininkas Alexanderas De Croo (Aleksandras De Kro) tviteryje parašė esąs sukrėstas „šių siaubingų žinių“ ir pareiškė, jog „švęsti susirinkusiai bendruomenei buvo smogta į širdį“.

Vėliau sekmadienį Belgijos karalius Philippe'as (Filipas) kartu su premjeru turėtų apsilankyti nelaimės vietoje, pranešė ministro pirmininko biuras.

La Luvjero meras Jacques Gobertas (Žakas Goberas) sakė, kad dvi dienas trunkančio karnavalo „prologe“, kuris rengiamas prieš aušrą, dalyvavo 150–200 žmonių.

Automobilis atlėkė „dideliu greičiu“ ir jo vairuotojas įsirėžė į grupę bei „ištaškė nemažai žmonių“, pareiškė jis.

Meras pridūrė paprašęs organizatorių atšaukti likusius pirmojo nuo koronaviruso pandemijos pradžios karnavalo renginius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putino

Putino portretas
mylėtojas?

Zooparko naujienos

Zooparko naujienos portretas
Bezdziones "integruojasi"?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių