Beirute dega sandėlis, kur saugomi pagalbai skirti maisto produktai

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) ketvirtadienį pranešė, kad jo humanitarinėms operacijoms gresia rimti sutrikimai, nes gaisras Libano sostinės uoste užklupo sandėlį, kur saugomi pagalbai skirti maisto produktai.

„Dega sandėlis, kuriame TRKK saugo tūkstančius maisto paketų ir 0,5 mln.“ litrų aliejaus, sakė TRKK regiono direktorius Fabrizio Carboni (Fabricijus Karbonis).

„Žalos mastą dar reikia nustatyti. Mūsų humanitarinė operacija gali būti rimtai sutrikdyta“, – pridūrė jis.

Libano prezidentas Michelis Aounas (Mišelis Aunas) savo ruožtu teigė, kad gaisras Beiruto uoste galėjo būti „tyčinis sabotažo aktas, techninės klaidos, nežinojimo ar aplaidumo rezultatas“.

„Bet kokiu atveju kuo greičiau reikia išsiaiškinti priežastis, o kaltieji turi atsakyti“, – sakė prezidentas, kurį cituoja jo kanceliarija.

Beiruto uoste didelis gaisras kilo libaniečiams dar neatsigavus po rugpjūčio 4-ąją sostinę sukrėtusio ir gyvybių pareikalavusio galingo sprogimo.

Per rugpjūtį driokstelėjusį sprogimą Libano sostinėje žuvo per 190 žmonių, dar apie 6 500 buvo sužeisti, o tūkstančiai pastatų buvo apgadinti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių