Bangladeše potvyniai ir nuošliaužos pareikalavo 55 gyvybių

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 55 žmonės žuvo ir daugiau kaip milijonas nukentėjo nuo dvi savaites Bangladešo pietryčiuose siautusių liūčių, sukėlusių potvynius ir nuošliaužas, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Keturių labiausiai nukentėjusių rajonų administratoriai pranešė, kad nuo mėnesio pradžios potvyniai ir nuošliaužos nusinešė 21 žmogaus gyvybę Koks Bazare, 19 – Čitagonge, 10 – Bandarbane, o dar penki žuvo Rangamatyje.

„Tai vienos stipriausių liūčių per pastaruosius metus“, – Bangladešo meteorologijos departamento vadovas Azizuras Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, vien rugpjūčio 7-ąją iškrito 312 mm lietaus.

Pareigūnai teigė, kad iki rugpjūčio 11-osios regioną merkė smarkios liūtys, sukėlusios staigius potvynius, dėl kurių upės išsiveržė iš krantų ir užliejo šimtus kaimų.

Kiek žmonių žuvo, buvo galima patvirtinti tik potvynio vandenims pradėjus slūgti.

Vasaros musonai Pietų Azijoje atneša apie 80 proc. metinio kritulių kiekio. Visgi potvyniai ir nuošliaužos nuolat pareikalauja gyvybių ir padaro nuostolių.

Kritulių kiekį sunku prognozuoti, jis labai svyruoja, tačiau mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos musonai tampa stipresni ir nepastovesni, o dėl miškų kirtimo ir statybų šlaituose staigūs potvyniai dar labiau sustiprėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių