Baltarusijos VRM: per protestus Breste milicija šaudė į demonstrantus

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija trečiadienį pripažino, kad milicija pietvakariniame Bresto mieste šaudė į demonstrantus – esą gindamasi nuo ginkluotų užpuolikų.

Baltarusijoje jau trečią naktį iš eilės vyko protestai prieš sekmadienį vykusių prezidento rinkimų rezultatus, kuriuos opozicija laiko suklastotais. Per šias demonstracijas vyko įnirtingų protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis.

„Breste milicijos darbuotojus užpuolė grupė agresyviai nusiteikusių piliečių, rankose laikiusių metalinius strypus. Perspėjamieji šūviai aukštyn jų nesustabdė. Siekiant apsaugoti darbuotojų gyvybę ir sveikatą, ginklai buvo panaudoti, kad [užpuolikai] būtų sužeisti“, – sakoma VRM pranešime ir priduriama, kad vienas iš demonstrantų buvo pašautas.

Ministerijos atstovė Olha Čemodanova teigė, kad milicija ginklus panaudojo, nes „perspėjamieji šūviai į orą“ nesustabdė protestuotojų.

Maždaug 340 tūkst. gyventojų turintis Brestas įsikūręs pietvakarių Baltarusijoje netoli sienos su Lenkija.

VRM skelbė, kad naktį iš antradienio į trečiadienį protestuotojai rinkosi 25 Baltarusijos miestuose, daugiau kaip 1 000 žmonių buvo sulaikyti. Po trijų protestų naktų bendras sulaikytųjų skaičius viršija 6 000.

Vakariniame Žabinkos mieste į milicijos automobilį buvo sviestas Molotovo kokteilis, nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Dėl milicijos pareigūnų užpuolimo buvo pradėta 17 baudžiamųjų bylų, pridūrė ministerija.

Po naktinių protestų hospitalizuoti per 50 žmonių

Baltarusijoje po naktį į antradienį įvykusių protestų hospitalizuota per 50 žmonių, trečiadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

„Praėjusią naktį Baltarusijos Respublikos greitosios medicinos pagalbos tarnyboje ir ligoninėse dėl įvairių sužalojimų hospitalizuotas 51 pilietis. Visiems nukentėjusiesiems buvo suteikta visa reikalinga medicinos pagalba“, – nurodė ministerija.

Jos duomenimis, pagrindiniai sužalojimai yra minkštųjų audinių, galūnių, krūtinės ir pilvo traumos. Keliems pacientams prireikė operacijos. Jų būklė stabilizuota.

„Šiuo metu nėra žuvusių, taip pat kritinės būklės pacientų“, – pareiškė ministerijos atstovai.

Baltarusijoje jau trečią naktį iš eilės vyko protestai prieš sekmadienį vykusių prezidento rinkimų rezultatus, kuriuos opozicija laiko suklastotais. Per šias demonstracijas vyko įnirtingų protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis.

Pirmadienį CRK paskelbti naujausi  rinkimų rezultatai rodo, kad autoritarinis šalies lyderis Aliaksandras Lukašenka užsitikrino šeštąją kadenciją prezidento poste, surinkęs 80,08 proc. balsų. Pagrindinė jo varžovė Sviatlana Cichanouskaja gavo 10,09 proc. balsų, o kiti du kandidatai surinko po mažiau kaip du procentus balsų. Dar 4,6 proc. rinkėjų balsavo prieš visus kandidatus.

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šalies ligoninėse gydomi daugiau nei 200 asmenų, sužeistų per demonstracijas.

Pasak Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos, per naktį iš pirmadienio į antradienį įvykusius susirėmimus nukentėjo apie 100 žmonių – 39 teisėsaugos pareigūnai ir daugiau nei 50 civilių. VRM pranešė apie vieną žuvusį žmogų ir 21 sužeistą pareigūną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo....

Nieko naujo.... portretas
Amerikoje ir Prancūzijoje irgi šaudė......kažkodėl visi tylėjo ir jokių sankcijų nebuvo.....

manau

manau portretas
jai iš tikro, protestuojantys mėtė padegamuosius butelius, tai kitaip ir būti negalėjo, beje JAV, kur kas antras žmogus yra legaliai ginkluotas, tai kiek rašo, jai ten įtariamasis nepakelia rankų, o jas laiko kišenėse, policija turi ne tik teisę naudoti šaunamą ginklą, bet tokiose situacijose dažnai ir naudoja

ВЛАДИМИР

ВЛАДИМИР portretas
В ЛИТВЕ У СЕЙМА ТОЖЕ СТРЕЛЯЛИ
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių