Balio salą supurtęs žemės drebėjimas sukėlė paniką: žmonės išbėgo į gatves

  • Teksto dydis:

Indonezijos atostogų rojų Balį antradienį supurtęs stiprokas žemės drebėjimas privertė gyventojus išbėgti iš namų ir apgadino pastatų.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) informavo, kad 5,7 balo požeminiai smūgiai buvo užfiksuoti 7 val. 18 min. vietos (3 val. 18 min. Lietuvos) laiku. Drebėjimo epicentras buvo už 82 km į pietvakarius nuo salos sostinės Denpasaro.

Seisminių virpesių, kurie buvo juntami ir kaimyninėje Javos saloje esančiame Baniuvangyje, židinys buvo gana giliai, 91 km gylyje. Cunamių pavojus nebuvo paskelbtas.

Balio gyventojai pasakojo apie kilusią paniką.

„Smūgį, kuris buvo stiprus, pajutau nešdama savo kūdikį. Iškart išbėgau į lauką ir pamačiau daug žmonių, jau išbėgusių į gatvę“, – naujienų agentūrai AFP sakė Denpasare gyvenanti Komang Sudiani.

Nacionalinės atsako į stichines nelaimes koordinavimo agentūros išplatintose nuotraukose matyti nesmarkiai apgadintos parduotuvių vitrinos ir šventyklos saloje, kurioje dauguma gyventojų yra hinduistai.

„Gavome pranešimų apie žalą, tokią kaip nuo stogų nukritusios čerpės arba keliuose namuose ir biuruose išdužę langai“, – sakoma agentūros žemės drebėjimų ir cunamių skyriaus vadovo Rahmato Triyono (Rahmato Trijono) pranešime.

Požeminiai smūgiai apgadino daugiau kaip 20 namų, mokyklų, šventyklų ir biurų. Daugiausiai žalos patyrė Badungo rajones, esantis netoli daug turistų pritraukiančios Kutos, nurodė Balio tarnybos.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones nebuvo.

Indonezija, patenkančią į Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“, kur susiduria tektoninės plokštės, dažnai ištinka žemės drebėjimai ir ugnikalnių išsiveržimai.

Sekmadienį galingas 7,3 balo žemės drebėjimas supurtė atokias Molukų salas šalies rytinėje dalyje. Per šį incidentą žuvo trys žmonės ir buvo apgadinta beveik tūkstantis namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių