Australijos pareigūnai tiria koronaviruso protrūkį kruiziniame laive „Ruby Princess“

Naujojo Pietų Velso valstijos policija tiria priežastis, kodėl į Sidnėjaus uostą atplaukusio kruizinio laivo „Ruby Princess“ keleiviai masiškai užsikrėtė naujuoju koronavirusu.

Tai penktadienį pranešė televizijos kanalas SBS, remdamasis šio Australijos regiono policijos komisaru Micku Fulleriu.

Valstijos policija pradėjo tyrimą paaiškėjus, kad iš 2,7 tūkstančio lainerio keleivių daugiau kaip 600 yra užsikrėtę koronavirusu. Beveik visi užsikrėtimo atvejai buvo nustatyti jau po to, kai keleiviai paliko laivą ir išsiskirstė į namus. Septyni infekuotieji mirė Sidnėjaus ir Perto klinikose.

Svarbiausias tyrėjų uždavinys – išsiaiškinti, kodėl tik 13 „Ruby Princess“ keleivių buvo patikrinti medikų jiems paliekant laivą ir kam tenka atsakomybė už tai, kad užsikrėtę žmonės išvyko į namus be privalomo karantino.

Ketvirtadienį valstijos Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojai įlipo į laivą, vis dar stovintį Sidnėjaus uosto akvatorijoje, kad patikrintų 1100 jame izoliuotų įgulos narių sveikatos būklę. Testų rezultatai dar nežinomi, bet medikai mano, kad daug laive likusių žmonių taip pat yra užsikrėtę koronavirusu.

„Ruby Princess“ įplaukė į Sidnėjaus įlanką kovo 20 d. po trijų dienų kruizo į Naująją Zelandiją. Laineryje buvo 2,7 tūkstančio keleivių ir 1,1 tūkstančio įgulos narių. Kelionės metu laivo gydytojas 13-kai sunegalavusių žmonių atliko testus dėl koronaviruso. Keturi iš jų buvo infekuoti. Laineriui grįžus į Sidnėjaus uostą, trys keleiviai buvo paguldyti į miesto ligonines, o įgulos narys išvyko namo, įsipareigojęs ten izoliuotis, kol pasveiks.

Kiti keleiviai buvo paleisti į namus, pareikalavus, kad jie izoliuotųsi dviem savaitėms. Įgulos nariams buvo duotas nurodymas dvi artimiausias savaites likti inkarą išmetusiame laive.

Australijoje iki šiol užfiksuota 5 314 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 27 infekuotieji mirė, 585 pasveiko.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė apie 1 milijoną žmonių, daugiau kaip 50 tūkstančių infekuotųjų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių