Australija šiemet veikiausiai dar neatvers savo sienų užsieniečiams

Australija šiemet veikiausiai dar neatvers savo sienų keliautojams iš užsienio, nors ir prasideda skiepijimas nuo koronavirusinės infekcijos, pirmadienį pareiškė šalies vyriausiasis sveikatos apsaugos pareigūnas Brendanas Murphy (Brendanas Merfis).

Sveikatos departamento sekretoriaus B. Murphy, pagrindinio patarėjo Australijos atsako į virusą klausimais, teigimu, nesitikima, kad neribojamos kelionės į šalį ir iš jos bus atnaujintos 2021-aisiais.

„Manau, kad didžiąją šių metų dalį vis dar galios reikšmingi sienų apribojimai“, – sakė jis visuomeniniam transliuotojui ABC.

„Net jei bus pasiskiepiję daug gyventojų, nežinome, ar tai užkirs kelią viruso perdavimui, – kalbėjo B. Murphy. – Ir tikėtina, kad karantinas dar kurį laiką tęsis.“

Manau, kad didžiąją šių metų dalį vis dar galios reikšmingi sienų apribojimai.

Australijos sienos nuo 2020 metų kovo faktiškai yra uždarytos užsieniečiams, siekiant sustabdyti COVID-19 plitimą, o kiekvieną savaitę leidžiama grįžti į šalį ribotam skaičiui piliečių ir jų šeimų.

Dešimtys tūkstančių australų dėl to lieka užstrigę užsienyje, o grįžtantys keliautojai turi sumokėti apie 3 tūkst. Australijos dolerių (1,9 tūkst. eurų) už 14 dienų karantiną viešbučio kambaryje.

Šalis užsitikrino prieigą prie „Pfizer-BioNTech“ ir „Oxford/AstraZeneca“ vakcinų. Planuojama, kad skiepijimas prasidės vasario pabaigoje, tačiau vis dar laukiama medicinos reguliavimo institucijų patvirtinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O tai kur mūsų narsuoliai bėgs, kai užpuls rusai ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių