Apsikeitimas kaliniais įvyko, bet Rusijos kalėjimuose dar pilna užsieniečių

  • Teksto dydis:

Po praėjusią savaitę įvykusių svarbių kalinių mainų Rusijos kalėjimuose tebėra nemažai Vakarų šalių piliečių ir asmenų, turinčių dvigubą pilietybę.

Tarp garsiausių tokių kalinių yra 48 metų Prancūzijos pilietis Laurent‘as Vinatier, dirbantis Šveicarijoje įsikūrusioje ne pelno siekiančioje konfliktų tarpininkavimo organizacijoje „Humanitarinio dialogo centras“. Jis buvo sulaikytas birželio 6 dieną Maskvoje ir kaltinamas tuo, kad nedeklaravo esąs „užsienio agentas“ bei rinko karinę informaciją, kurią užsienio valstybės galėtų panaudoti prieš Rusiją, o už tai baudžiama iki penkerių metų laisvės atėmimo bausme.

JAV karį Gordoną Blacką tolimųjų rytų Vladivostoko miesto teismas birželį nuteisė trejus metus ir devynis mėnesius kalėti už tai, kad grasino nužudyti savo draugę ir ją apvogė.

34 metų vyras lankė rusę, su kuria susipažino ir susitikinėjo tarnaudamas Pietų Korėjoje. Jis buvo kaltinamas ją sumušęs ir pavogęs 10 000 rublių, t. y. apie 113 JAV dolerių.

1959 metais gimęs Maskvos anglų ir amerikiečių mokyklos mokytojas iš JAV Marcas Fogelis 2021 metų rugpjūčio mėnesį buvo sulaikytas už bandymą įvežti 17 g kanapių ir kanapių aliejaus, kurie, jo teigimu, buvo skirti medicininiams tikslams.

2022 metų birželį jis buvo pripažintas kaltu dėl „didelio masto“ narkotikų kontrabandos ir nuteistas 14 metų kalėjimo.

Buvęs JAV desantininkas Michaelas Travisas Leake‘as 2023 metų birželį buvo sulaikytas, o šių metų liepą nuteistas 13 metų kalėti už narkotikų prekybą.

CNN pranešė, kad M. T. Leake‘as, kuris buvo Maskvoje įsikūrusios roko grupės „Lovi Noch“ lyderis, daug metų gyveno Rusijoje.

30 metų amerikietis Robertas Gilmanas 2022 metais buvo pripažintas kaltu dėl to, kad vakariniame Voronežo mieste girtas užpuolė policininką, ir nuteistas kalėti ketverius metus ir šešis mėnesius. Jis pripažino savo kaltę, tačiau teigė, kad kalėjimo prižiūrėtojai jį apnuodijo radioaktyviomis medžiagomis.

Vėliau, pateikus apeliaciją, bausmė buvo sumažinta iki trejų su puse metų. O šių metų birželį jis stojo prieš teismą dėl naujų kaltinimų tariamai smogus kalėjimo prižiūrėtojams ir tyrėjui.

JAV ir Rusijos pilietis Jurijus Malevas birželio mėnesį buvo įkalintas trejiems su puse metų už įrašus socialinėje žiniasklaidoje, kuriuose neva tyčiojamasi iš patriotinės juostelės, siejamos su sovietų armijos pergale prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare, kuri taip pat yra svarbi Kremliaus patriotinio naratyvo dalis.

J. Malevas, kuriam 2023 metų gruodį buvo skirtas kardomasis kalinimas, buvo pripažintas kaltu dėl „nacizmo reabilitavimo“.

Teismas nurodė, kad Niujorke apsaugininku dirbęs J. Malevas pripažino savo kaltę dėl šio kaltinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VADINASI TEN JIEMS IR VIETA...

Prie

Prie  portretas
Sienos tokius....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių