Apklausa: du trečdaliai Vokietijos gyventojų skiepytųsi nuo COVID-19

Vokietijos gyventojų apklausa atskleidė, kad du trečdaliai jų norėtų pasiskiepyti nuo COVID-19, praneša dpa.

32 proc. apklaustųjų norėtų būti paskiepyti kuo greičiau, rodo „YouGov“ atlikta apklausa, kurią užsakė naujienų agentūra dpa.

Dar 33 proc. žmonių taip pat skiepytųsi, tačiau prieš tai norėtų palaukti ir sužinoti, kokį poveikį gali turėti vakcina.

Tuo metu 19 proc. apklaustųjų nesutiktų skiepytis, o 16 proc. dar neapsisprendė.

Daugiau nei pusė (57 proc.) apklaustųjų nerimauja dėl galimo šalutinio vakcinos poveikio ir tik trečdalis dėl to nesusirūpinę.

Vokietija planuoja pradėti vakcinaciją gruodžio 27 d., o prioritetas bus teikiamas žmonėms, kuriems 80 ir daugiau metų, taip pat globos namų gyventojams ir ten dirbantiesiems. Kita grupė žmonių, kuriems teikiamas prioritetas – medikai dirbantys reanimacijos ir intensyvios priežiūros skyriuose.

Apklausa taip pat atskleidė, kad vyresni žmonės labiau linkę skiepytis. Už vakcinaciją pasisako 71 proc. apklaustųjų, kuriems virš 55 metų. 18-24 metų amžiaus grupėje skiepytis linkę 55 proc. apklaustųjų.

Nuomonė apie vakcinaciją taip pat priklauso nuo politinių pažiūrų. Skiepytųsi tik pusė (51 proc.) apklaustųjų palaikančių partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), o tai kur kas mažiau nei šalies vidurkis.

Labiausiai vakcinacijai pritaria „Žaliųjų partijos“ rėmėjai. Už tai pasisako net 82 proc. jų.

Apklausa atlikta gruodžio 21-23 d., o jos metu buvo apklausti 2 035 respondentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fake news lt ziniasklaida

fake news lt ziniasklaida portretas
Kiek dar dulkinsit mums smegenis, keistas sutapimas visur vienodai skelbiama kad visa europa vienodai du trecdaliai skiepisis, nors puikiai zinote kad daugelis europos zmoniu atsisako skiepitis, niekas jusu lietuviskos purvasklaidos jau nebetiki ivarete save i kampa greit busit niekam nereikalingi

jo

jo portretas
skiepyciaus ...nes kaip sirgau dar pavasari su ligonine ..gyvenime taip nesirgau ir kaskart pries uzmiegant galvoji kad paskutinioji ..visa men.taip...kazkokio susikto viruso ble...bma...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių