Per antskrydį prieš ligoninę šiaurės vakarų Sirijoje žuvo 5 žmonės

Sirijos vyriausybės karo lėktuvai trečiadienį vėl atakavo Idlibo provinciją. Bombardavus ligoninę, žuvo ne mažiau nei 5 žmonės, pranešė Sirijos gelbėtojų organizacijos „Baltieji šalmai“ atstovai.

Tarp žuvusių civilių buvo ir vienas vaikas. Keli žmonės sunkiai sužeisti, teigė savanoriai, dirbantys sukilėlių užimtose šalies teritorijose. Ligoninei ir greitosios pagalbos automobiliams buvo padaryta didžiulė žala. Pasak Didžiojoje Britanijoje veikiančios organizacijos „The Syrian Observatory for Human Rights“ dar vienas išpuolis įvykdytas prieš Jisr al-Shoughor regione įsikūrusią ligoninę.

Praėjusią savaitę buvo įvykdyti mažiausiai trys oro antskrydžiai prieš ligonines sukilėlių teritorijose.

Balandžio pabaigoje Sirijos prezidento Basharo al-Assado pajėgos, remiamos Rusijos oro pajėgų, pradėjo puolimą prieš sukilėlius Hamos ir Idlibo provincijose. Tai paskutinės opozicijos valdomos teritorijos.

Pasak grupės „The Syrian Observatory for Human Rights“ nuo balandžio Idlibo teritorijoje buvo nusitaikyta į daugiau nei 20 sveikatos centrų. Medicinos įstaigoms Idlibe vadovaujanti Sirijos Amerikos medikų asociacija taip pat paskelbė, kad būta ne mažiau nei 31 atakos prieš 27 medicinos bazes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių