Aktyvistai: Čečėnija atnaujino homoseksualų persekiojimą, nužudyti 2 žmonės

  • Teksto dydis:

Rusijos LGBT bendruomenės aktyvistai pirmadienį pareiškė, kad per įtariamą naują persekiojimo kampaniją prieš Čečėnijos seksualines mažumas žuvo mažiausiai du žmonės, o dar 40 buvo sulaikyti.

 

 

2017 metais pasirodė pranešimų, kad šiame daugiausiai musulmoniškame Rusijos Kaukazo regione buvo suimti ir kankinti per 100 gėjų, o dalis jų mirė. Čečėnų valdžia šiuos kaltinimus neigia, o tyrimą atlikusios federalinės tarnybos nerado jokių įrodymų, galinčių pagrįsti šiuos pranešimus.

Čečėnijos vyriausybė kol kas nekomentavo naujų pranešimų.

Kaip sakoma padėtį Čečėnijoje stebinčios ir pagalbą persekiojimo aukoms teikiančios grupės „Russian LGBT Network“ pareiškime, nuo gruodžio mėnesio šiame regione buvo sulaikyti apie 40 galimai netradicinės lytinės orientacijos vyrų ir moterų. Organizacija teigia, kad mažiausiai du iš jų buvo nukankinti areštinėje.

Manoma, kad sulaikytieji kalinami tame pačiame centre, kuris įvardijamas 2017 metų pranešimuose.

Apie persekiojimo kampaniją buvo praneštą penktadienį, bet tuomet aktyvistai nepaviešino visų detalių.

„Čečėnijoje vėl masiškai sulaikomi, kankinami ir žudomi gėjai“, – tvirtino „Russian LGBT Network“ programų direktorius Igoris Kočetkovas.

„Vyrų ir moterų, kurie, kaip įtariama, yra homoseksualai, persekiojimas niekada nesiliovė. Pasikeitė tiktai jo mastas“, – pridūrė jis.

Anot I. Kočetkovo, nauja persekiojimo banga prasidėjo praėjusių metų pabaigoje, kai Čečėnijos pareigūnai sulaikė itin populiarios tarp Šiaurės Kaukazo LGBT bendruomenės vienos socialinių tinklų grupės administratorių. Masiniai areštai prasidėjo pareigūnams peržiūrėjus kontaktų sąrašą jo telefone, teigia I. Kočetkovas.

Rusijos federalinė valdžia kategoriškai neigia, kad šioje respublikoje, kur homoseksualumas yra tabu, žudomi ir kankinami seksualinių mažumų nariai, nors vienas vyras neseniai prabilo jo areštą Čečėnijoje.

Kaip pasakojo Maksimas Lapunovas, jį 2017 metais sostinės Grozno gatvėje sulaikė neprisistatę vyrai. Jis dvi savaites išbuvo areštinėje, kur buvo nuolat mušamas. M. Lapunovas buvo paleistas tik po to, kai pasirašė pareiškimą, kad jis yra gėjus. Vyrui taip pat buvo pagrasinta mirtimi, jeigu jis prabiltų apie areštą.

M. Lupunovas, kuris nėra etninis čečėnas ir yra kilęs iš Sibiro, pirmasis Rusijos valdžiai pateikė skundą dėl gėjų areštų kampanijos.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) praėjusį mėnesį paragino Maskvą išnagrinėti tokius pranešimus ir ypač M. Lapunovo bylą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Čečėnai puikiai elgiasi,tokių išsigymėlių pasauliui nereikia.

S.imonko

S.imonko portretas
Maladcy siauniai tvarkos.Karunos nulakste.Uzmusinet, nezinau,bet kastruot butinai.

Anonimas

Anonimas portretas
Pažįstamas dagestanietis pasakojo, kad jų giminėje irgi buvo atsiradęs vienas toksai. Giminės seniausieji pasitarę liepė jam išnykti visiems laikams ir daugiau nesirodyti. Kadangi tas buvo įžūlus, europinio tipo paraduotojas ir atsisakė tai padaryti, pora vyrų buvo įpareigoti pasirūpinti šia giminės gėda. Nežinomas tarpeklis priėmė jo kūną visiems laikams....gėdos dėmė buvo nuplauta...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių