Aktyvistai: Baltarusijoje per protestus sulaikyta mažiausiai 17 žmonių

  • Teksto dydis:

Žmogaus teisių gynėjai praneša, jog penktadienį per įvairius protestus Baltarusijoje buvo sulaikyta mažiausiai 17 žmonių, skelbia Baltarusijoje neregistruotas teisių gynimo centras „Vesna“.

„Įvairiuose socialiniuose tinkluose žmonės buvo raginami išeiti į miestų gatves ir išreikšti savo nepritarimą tam, kaip Baltarusijoje vyksta rinkimų kampanija. Milicija ėmėsi sulaikyti kai kuriuos žmones. Iš viso liepos 3 dieną visoje Baltarusijoje buvo sulaikyta mažiausiai 17 žmonių“, – savo interneto puslapyje skelbia „Vesna“.

Aktyvistai teigia, jog žmonių buvo suimta Minske, Gomelyje, Breste, Mogiliove, Borisove, Mastuose ir Molodečne.

Liepos 3 dieną Baltarusijoje buvo minima Nepriklausomybės diena. Šalies Vidaus reikalų ministerija anksčiau pranešė, jog dėl Nepriklausomybės dienos minėjimo pereina prie sustiprinto tarnybos režimo ir užkardys visas galimas provokacijas.

„Milicijos pareigūnai neleis aptemdyti atminimo tų, kas paaukojo savo sveikatą ir gyvenimą taikai ir ramybei Baltarusijos žemėje! Bet kokios provokacijos, įskaitant politinio pobūdžio, bus užkardytos pagal galiojančius įstatymus“, – nurodė žinyba.

„Vesna“ anksčiau skelbė, jog nuo dabartinės prezidento rinkimų kampanijos Baltarusijoje pradžios 125 žmonės buvo skirta iš viso 1800 parų arešto pagal administracinių teisės pažeidimų straipsnius, panaudotus politinio persekiojimo tikslais.

Be to, žmogaus teisių gynėjų duomenimis, 246 žmonės gavo baudų, kurių bendra suma siekia beveik 190 tūkst. Baltarusijos rublių (daugiau kaip 69 tūkst. eurų).

„Vesna“ atstovai taip pat teigia, jog žmogaus teisių gynėjams žinoma apie mažiausiai 680 sulaikymo atvejų, įvykusių nuo gegužės 6 iki liepos 1 dienos.

Prezidento rinkimai Baltarusijoje vyks rugpjūčio 9-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
"Baltarusijoje buvo sulaikyta mažiausiai 17 žmonių“, – savo interneto puslapyje skelbia „Vesna“. Aktyvistai teigia, jog žmonių buvo suimta Minske, Gomelyje, Breste, Mogiliove, Borisove, Mastuose ir Molodečne:" Tai čia net po du žmones neišeina ant miesto. Batka apsileido visai

Anonimas

Anonimas portretas
Vel iskrypeliai glebesciuojasi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių