Aiškėja daugiau detalių apie rusų pilotą nužudymą: buvimo vietą išdavė laisvas gyvenimo būdas?

  • Teksto dydis:

Rusų lakūnas Maksimas Kuzminovas, kuris Ukrainai pagrobė karinį sraigtasparnį Mi-8, galėjo būti nužudytas po to, kai žudikų dėmesį atkreipė jo palaidas gyvenimo būdas, skelbia „The Times“.

Ispanijos teisėsauga tiria, ar Maskva galėjo prisidėti prie  M. Kuzminovo nužudymo ir ar jo buvimo vietą atskleidė jo gyvenimo būdas – įtariamas narkotikų vartojimas, prostitutės ir muštynės gatvėse.

M. Kuzminovo gyvenimas Ispanijoje

Kaip jau buvo pranešta, M. Kuzminovas buvo rastas nušautas netoli Alikantės miesto pietų Ispanijoje. Šalia jo rastas apdegęs automobilis, kuris galimai priklausė jo užpuolikams.

Pilotas 2023-iųjų rugpjūtį išvyko į Ispaniją, po to kai Ukraina paskyrė jam 500 tūkst. dolerių premiją.

Jis gyveno pagal naują tapatybę ir prisiėmė 33 metų ukrainiečio profilį. Anot „Daily Mail“, vyras įsigijo nekilnojamojo turto iš agentūros, turinčios ryšius su Rusija.

Gyvendamas pagal naują tapatybę, Ispanijoje jis ėmėsi kurti naują gyvenimą, laisvą nuo karo siaubo.

ABC teigimu, M. Kuzminovas buvo žinomas policijai ir vartojo narkotikus.

M. Kuzminovo nužudymas

Buvo atskleista, kad M. Kuzminovas galėjo perduoti savo vietą smogikams telefonu pakvietęs buvusią merginą aplankyti pas jį Alikantėje.

„Žinome, kad jis pasikvietė buvusią merginą ir vėliau buvo rastas negyvas. Tą skambutį galėjo susekti Rusijos slaptosios tarnybos“, – pranešė Ispanijos žiniasklaida.

Tuo tarpu tyrimui artimi šaltiniai teigė, kad atakoje buvo panaudota rusiška amunicija, kad kitiems dezertyrams būtų pranešta apie Kremliaus ketinimus, rašo „Daily Mail“.

Ispanijos tyrėjai aiškinasi, ar žudikai buvo samdyti smogikai, kurie tikriausiai išvyko iš šalies.

Žinome, kad jis pasikvietė buvusią merginą ir vėliau buvo rastas negyvas. Tą skambutį galėjo susekti Rusijos slaptosios tarnybos.

2023 metų spalį Rusijos propagandistai nufilmavo vaizdo įrašą apie M. Kuzminovą. Teigiama, kad pilotą buvo liepta pašalinti.

Valstybinis kanalas „Rossija 1“ šiurpinančioje laidoje sakė: „Įsakymas [nužudyti M. Kuzminovą] buvo gautas, jo įvykdymas yra laiko klausimas“.

Sraigtasparnio Mi-8 pagrobimas

2023 metų rugpjūtį Rusijos karinis sraigtasparnis Mi-8 nusileido vienoje iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių bazių. Tada Vyriausiasis žvalgybos direktoratas teigė, kad tai buvo daugiau nei šešis mėnesius trukusios specialios operacijos rezultatas.

Ukrainos žvalgyba užverbavo M. Kuzminovą, kuris pažymėjo, kad jo apsisprendimą pereiti į Ukrainos pusę paskatino suvokimas apie tai, kas vyksta. Sprendimą pilotas priėmė 2022 metų gruodžio pabaigoje.

Pilotui Ukraina paskyrė 500 tūkst. dolerių premiją ir jis rugpjūtį išvyko į Ispaniją. Ukraina siūlė jam pasilikti Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių