Aidaho mokykloje per šaudymą sužaloti trys žmonės, sulaikytas vienas moksleivis

Ketvirtadienį per šaudymą vienoje JAV Aidaho valstijos rytinėje dalyje esančioje mokykloje, kur mokosi šeštokai, septintokai ir aštuntokai, sužeisti du mokiniai ir sargas, o vienas moksleivis buvo sulaikytas, pranešė pareigūnai.

Pasak Džefersono apygardos šerifo Steve'o Andersono (Stivo Andersono), nukentėjusiųjų gyvybėms pavojus negresia.

„Šiandien mes susidūrėme su baisiausiu košmaru, koks tik gali būti mokyklų rajone. Rigbio vidurinėje mokykloje vyko šaudynės, – sakė Džefersono mokyklų rajono policijos vyresnysis inspektorius Chadas Martinas (Čadas Martinas). – Dabar žinoma, kad šaulys buvo sulaikytas. Daugiau grėsmės moksleiviams nebėra.“

Policija į įvykio vietą buvo iškviesta apie 9 val. 15 min. vietos (18 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

Moksleiviai buvo evakuoti į netoliese esančią mokyklą, jų pasiimti atvyko tėvai.

Rigbis yra nedidelis miestas, apie 145 km į pietvakarius nutolęs nuo Jeloustono nacionalinio parko. Minėtoje mokykloje mokosi apie 1 500 moksleivių nuo šeštos iki aštuntos klasės, rodo Nacionalinio švietimo statistikos centro duomenys.

„Meldžiuosi už žmonių, įtrauktų į šiandienos tragiškus įvykius, gyvybę ir saugumą, – pareiškime sakė valstijos gubernatorius Bradas Little'as (Bredas Litlas). – Dėkoju mūsų teisėsaugos institucijoms ir mokyklų vadovams už pastangas reaguojant į įvykį.“

Kaip pranešama, ketvirtadienio incidentas yra antrasis šaudymo mokykloje atvejis Aidahe. 1999 metais vienas Notuso vidurinės mokyklos moksleivis paleido kelis šūvius. Tąkart niekas nebuvo pašautas, tačiau vienas mokinys buvo sužalotas pirmai kulkai atšokus rikošetu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių