Afroamerikietį pašovusiam Viskonsino policininkui nebus reiškiami kaltinimai

Jokiam JAV policininkui nebus pareikšti kaltinimai dėl šaudymo į afroamerikietį Jacobą Blake'ą (Džeikobą Bleiką), kuris liko paralyžiuotas per incidentą, rugpjūtį išprovokavusį neramumus Kenošoje Viskonsine, antradienį paskelbė bylą nagrinėjantis prokuroras.

Anot Kenošos apygardos prokuroro Michaelo Graveley, baltaodis policijos pareigūnas Rustenas Sheskey pagrįstai teigė, kad kelis kartus šovė J. Blake'ui į nugarą, nes bijojo būti padurtas, kai pastarasis mėgino įlipti į savo automobilį.

Prokuroras pabrėžė, kad tai buvo „labai sunkus sprendimas“, ir pridūrė, jog pagal galiojančius įstatymus, reglamentuojančius su pareigūnais susijusius šaudymo incidentus, valstijos prokurorams būtų sunku įrodyti, kad R. Sheskey nesigriebė savigynos, jeigu jam ir kitiems bus pareikšti kaltinimai šioje byloje.

„Nė vienam Kenošos teisėsaugos pareigūnui šioje byloje nebus pareikšti kaltinimai dėl jokių nusikaltimų, vadovaujantis įstatymų faktais“, – pažymėjo M. Graveley.

Pašovus 29 metų J. Blake'ą Viskonsine, šalyje kilo dar didesnis pasipiktinimas dėl šaudymo į juodaodžius per policijos reidus, peraugęs į kelis dienas trukusius protestus ir smurtinius neramumus.

Liudininko nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip R. Sheskey kelis kartus šauna J. Blake'ui į nugarą, šiam mėginant įlipti į savo automobilį, kur sėdi trys jo vaikai.

J. Blake'as liko gyvas, bet nebegali judinti kojų. Anot M. Graveley, šiam vyrui, kurį policija tuomet mėgino sulaikyti, taip pat nebus pareikšti jokie kaltinimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pelė

pelė portretas
tai kaip su tomis rasėmis-ar dar yra negroidų rasė?

Babae

Babae portretas
Nauja rase atrasta?

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių