Advokatas: Švedijoje moterį mirtinai subadęs vyras buvo pasirengęs pulti kitus

Vyras, kuris, kaip įtariama, Gotlando saloje per kasmetinį įtakingiausių šalies politikų renginį dienos metu mirtinai subadė garsią psichiatrę, buvo pasirengęs užpulti kitus, jei nebūtų suradęs jos, penktadienį sakė šio vyro advokatas.

64 metų Ing-Marie Wieselgren (Ing-Mari Vyzelgren) buvo užpulta trečiadienį Visbio miesto centre, kur tuo metu vyko šalies politinių partijų susitikimas.

I.-M. Wieselgren daug metų dirbo psichiatre, buvo Švedijos vietos valdžios institucijų ir regionų asociacijos (SALAR) projektų vadovė ir koordinatorė.

32 metų įtariamasis, kuris buvo areštuotas iškart po išpuolio, kai bandė pabėgti iš įvykio vietos, prisipažino ją subadęs, naujienų agentūrai AFP sakė jo advokatas Staffanas Fredrikssonas (Stafanas Fredriksonas).

„Nėra abejonių, kad ši moteris, Ing-Marie, buvo jo svarbiausias taikinys“, – sakė S. Fredrikssonas.

Pasak advokato, įtariamasis sakė pagal „atsarginį planą galėjęs susirasti kurį nors kitą“ žmogų, jei nebūtų suradęs pasirinktos aukos.

Tačiau S. Fredrikssonas nurodė, kad užpuolikas neturėjo papildomų pavardžių sąrašo.

„Jis norėjo sukelti sumaištį. Jo tikslas buvo pareikšti savo nepasitenkinimą psichiatrija Švedijoje“, – sakė advokatas.

Prokurorė Petra Gotell (Petra Gotel) ketvirtadienį sakė, jog tyrėjai aiškinasi, ar užpuolikas incidento metu buvo paveiktas narkotikų, bet S. Fredrikssonas nurodė, kad jo klientas tai neigia.

Advokatas taip pat sakė, kad įtariamasis ir auka prieš nusikaltimą asmeniškai nebuvo bendravę ir kad įtariamasis turėjo „psichologinių problemų“.

Penktadienį Gotlando apygardos teismas grąžino minimą vyrą kardomajam kalinimui dėl įtarimų žmogžudyste.

Nusikaltimas sukrėtė Švediją per Almedaleno savaitę Visbyje – kasmetinį renginį, į kurį susirenka dauguma Švedijos politinio elito atstovų ir kuriame partijos dažnai pristato naują politiką ir pradeda kampanijas.

Pasirodė pranešimų, kad įtariamasis yra susijęs su neonacių grupuote NMR, bet P. Gotell ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė, kad tokių sąsajų tikriausiai nėra ir kad įtariamasis tikriausiai veikė vienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių