Advokatas: Parklando mokyklos šaulys pripažins kaltę dėl 17 žmonių nužudymo

Nikolas Cruzas (Nikolas Krusas), buvęs Floridos Parklando vidurinės mokyklos moksleivis, kaltinamas 2018 metų vasario 14 dieną surengęs joje šaudynes, padarys kaltės pripažinimo pareiškimą dėl 17 žmonių nužudymo, penktadienį teisme sakė jo advokatas.

„Mes ketiname pakeisti pareiškimą abiejose bylose ir dėl visų kaltinimų“, – teisėjui sakė advokatas Davidas Wheeleris (Deividas Vileris), nurodydamas, kad N. Cruzas atsisakys savo pirmojo kaltės nepripažinimo pareiškimo tiek dėl nužudymų, tiek dėl kalėjimo pareigūno fizinio užpuolimo po savo arešto.

N. Cruzas, kuriam tuo metu buvo 19 metų, ginkluotas legaliai įsigytu šautuvu AR-15, atėjo į Marjory Stoneman Douglas (Mardžori Stounman Daglas) mokyklą Parklande, kur anksčiau pats mokėsi, ir nužudė 17 moksleivių ir darbuotojų. Dar 17 žmonių buvo sužaloti.

Per Valentino dieną surengtos šaudynės buvo daugiausiai aukų pareikalavusi ataka JAV mokykloje nuo 2012 metų žudynių Sendi Huko pradinėje mokykloje Niutauno mieste Konektikuto valstijoje, per kurias buvo nušauti 20 vaikų ir šeši suaugusieji.

N. Cruzui, kuriam dabar yra 23 metai, pareikšti kaltinimai dėl 17 tyčinio nužudymo ir 17 pasikėsinimo nužudyti atvejų.

Šios šaudynės pribloškė šalį ir paskatino imtis naujų pastangų griežtinti ginklų kontrolę, inicijuotas pačių Marjory Stoneman Douglas mokyklos mokyklos mokinių, nors poliarizuotas JAV Kongresas dar neįvykdė reikšmingos ginklų reformos.

N. Cruzas įsigijo savo ginklą legaliai, nors buvo įtrauktas į vietos registrą kaip turintis psichinės sveikatos problemų.

2018 metų kovo 13 dieną, kai N. Cruzas stojo prieš teismą, jis padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą, prokurorams pareiškus, kad šioje byloje sieks mirties bausmės.

Tuo metu jo advokatai leido suprasti, kad kaltinamasis pripažins kaltę, jei mirties bausmė būtų nebesvarstytina.

Penktadienį dar nebuvo aišku, ar toks susitarimas pasiektas.

Reaguodamas į naujienas, Fredas Guttenbergas (Fredas Gutenbergas), kurio 14-metė dukra Jaime (Džeim) žuvo per šaudynes, paragino žmones „prisiminti aukas“.

„Prisiminkit Jaime“, – parašė jis tviteryje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

si

si portretas
pydara atiduot negru bendrunei kaip taikyni ju nuoskaudai isliet musulmonisku budu uzmetyt akmenim akis uz aki nes krikscioniskas /teismas butu nepalyginamas kai inkvizicija degino nekaltus gyvus zmones o siandien vatikanas globoja visus pydarus ======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių