160 km/val. greičiu lėkęs „Tesla Model 3“ trenkėsi į stulpą, degančios baterijos išdaužė namų langus

  • Teksto dydis:

Nedideliame miestelyje Oregone, Korvalise, prieš kelias dienas įvyko neįprasta avarija. Savo gimtojo miestelio gatvėmis lekiantis jaunuolis prarado 2019-ųjų „Tesla Model 3“ kontrolę ir trenkėsi į elektros tinklų stulpą. Smūgis buvo toks stiprus, kad elektromobilis tiesiog subyrėjo, o degančios baterijų dalys išdaužė kelis šalia esančių namų langus.

Tai buvo itin pavojinga avarija. 160 km/val. greitis galbūt ir tinkama kai kuriems greitkeliams, bet ne miesto gatvėms. Juolab, kad vairuotojas buvo apsvaigęs nuo marihuanos. Baltas „Tesla Model 3“ tiesiog lūžo perpus. Tačiau vairuotojas ne tik išgyveno, bet dar ir buvo nesužeistas – jis pabėgo iš įvykio vietos. Tiesa, buvo sulaikytas visai netoli nuo palikto automobilio.

Pasprukti jam ir nebūtų pavykę, nes vietiniai jį atpažino. Policija vėliau atskleidė, kad tai nėra pirmas toks šio žmogaus incidentas – jis ir anksčiau buvo sučiuptas vairuojantis neblaivus. Ši avarija pridarė daug problemų ugniagesiams, kuriems teko surinkti pabirusias „Tesla Model 3“ dalis.

Korvaliso policijos nuotr.

Šiame automobilyje yra šimtai 18650 standarto elementų, avarijos metu plačiai pabirusių į šalis. Baterijos išdaužė dviejų netoli esančių namų langus. Viena nusileido ant namo savininko kelių, kita nukrito ant lovos ir užsidegė. Didesnės nelaimės pavyko išvengti, tačiau ugniagesiai prašo pranešti apie surastas baterijas, nes jos gali būti pavojingos ir būtų negerai, jei su jomis pradėtų žaisti vaikai ar suaugusieji.

Automobilis buvo taip suniokotas, kad kai kurie žurnalistai rašė, jog tai – „Model S“. Tačiau kartu tai yra pavyzdys, kokie saugūs yra šiuolaikiniai automobiliai – vairuotojas iš jo išlipo ir nuėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Dėl greičio ir saugumo tai čia žurnaliūgos nusipaistė. Jei būtų tvojęsi 160 km greičiu, iš to žmogaus būtų likės blynas. Geriausiu atveju buvo greitis 60 km, o vienetuką priekyje pridėjo Teslomis besižavintis rašinėjantis piemuo. Gerai dar , kad ne dvejetuką...

cha

cha portretas
O tai Tesla varoma keliais kibirais batareikių ? Nežinojau.....gerai, kad nusipirkau naują dyzelį, o ne kažkokį ten elektromobilį...

bus daugiau

bus daugiau portretas
Oregonas ką tik dekriminalizavo ir sunkiuosius narkotikus. "Laisvės" partijai dar yra kur pasitempti. :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių