Tūkstančiai žmonių Tbilisyje protestavo prieš Rusijos veiksmus

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai žmonių susirinko Tbilisio centre protestuoti prieš tai, kad Rusija nepaiso reikalavimų liautis okupuoti Pietų Osetiją ir Abchaziją.

Tūkstančiai žmonių susirinko Tbilisio centre protestuoti prieš tai, kad Rusija nepaiso reikalavimų liautis okupuoti Pietų Osetiją ir Abchaziją.

Akcijos dalyviai sako norėję pabrėžti, kad Rusijos agresyvi politika neatitinka XXI-ojo amžiaus dvasios.

Neseniai Gruzijos užsienio reikalų ministerija apkaltino Rusiją, kad ji perkelia pasienio stulpus į Gruzijos teritoriją – tai Maskvai leis kontroliuoti dalį naftotiekio, kuriuo Kaspijos nafta tiekiama Vakarų rinkai.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini taip pat perspėjo, kad toks Rusijos žingsnis didina regione įtampą. Po 2008 m. ginkluoto konflikto Rusijos kariuomenė nutiesė spygliuotos vielos užtvarą aplink Pietų Osetiją. Abi sepratistinės teritorijos – Abchazija ir Pietų Osetija – visiškai priklausomos nuo Rusijos finansų ir karinės jėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
O gruzinai jau uzmirso ka Abchazijoi pridare gruzinai per pusantru metu,kol abchazai nepasamde cecenus,kurie isvare gruzinus.Vargu abchazai sutiks gyventi su gruzinais vienoj valstybej,Rusija cia nei prie ko.Tas pats ir Osetijoi,ten net kapus gruzinai naikino,kad neliktu net atminties osetinu,prie ko cia Rusija? Dabar visiem geriau ir ramiau,geiropos subinieciam reikia prisikabinti prie Rusijos,nenori europos banditai ramiai gyventi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių