Per sprogimą savo namuose sužeistas palestiniečių ambasadorius Čekijoje mirė

Palestiniečių ambasadorius Čekijoje, smarkiai nukentėjęs per sprogimą savo namuose Prahoje, kuris veikiausiai įvyko suveikus seifo apsaugos nuo vagių sistemai, kai diplomatas jį atidarė, trečiadienį ligoninėje mirė.

56 metų Jamalas al Jamalas (Džamalas Džamalas) patyrė „labai sunkių sužalojimų“ per trečiadienį driokstelėjusį sprogimą, kuris tikriausiai buvo nelaimingas atsitikimas, o ne teroro išpuolis. Jis buvo išvežtas į Prahos ligoninę, dirbtinai sukėlus komą, sakė greitosios pagalbos tarnybos atstovė Jirina Ernestova (Iržina Ernestova).

Policija vėliau patvirtino, kad diplomatas mirė.

„Įrodymai, kuriuos turi policija, nerodo nieko panašaus į teroro ataką arba kad konkretus asmuo būtų nustatęs sistemą, siekdamas ką nors sužaloti arba nužudyti“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė Andrea Zoulova (Andrėja Zoulova).

J.al Jamalas, kuris ambasadoriumi tapo spalį, tik neseniai persikėlė į naują rezidenciją Prahos šiauriniame pakraštyje.

Palestiniečių Užsienio reikalų ministerija nurodė, kad sprogimas įvyko trečiadienio rytą, kai J.al Jamalas „atidarė seną seifą, atvežtą iš ankstesnio ambasados (pastato) į naująjį“.

Ambasados atstovas Nabilas al Fahelas (Nabilas Fahelas) Čekijos radijui sakė, kad visa ambasadoriaus šeima buvo toje rezidencijoje, kai driokstelėjo sprogimas.

52 metų J.al Jamalo žmona „buvo išvežta į kitą ligoninę dėl apsinuodijimo dūmais ir patirto šoko“, – naujienų agentūrai AFP sakė J.Ernestova. Moteris buvo išrašyta iš ligoninės vėliau trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SSSS

SSSS portretas
Vadinasi pats Palestiniečių ambasadorius Čekijoje Jamalas al Jamalas buvo teroristas, nes laikė sprogmenis. Nu nebent savyginos tikslais tokiems tipams galima laikyti granatas savyginai ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių