Po laivo katastrofos Italijos policija areštavo 5 įtariamus prekiautojus žmonėmis

  • Teksto dydis:

Italijos policija penktadienį areštavo penkis vyrus ir pateikė jiems kaltinimus dėl nužudymo ir prekybos žmonėmis po pražūtingos laivo katastrofos prie Libijos krantų, per kurią nuskendo daugiau nei 200 žmonių.

Tris libius ir du alžyriečius policija sulaikė po to, kai trečiadienio katastrofą išgyvenę žmonės buvo atgabenti į Siciliją ir papasakojo, kaip įtariamieji pavojingos kelionės metu mušė, badė laivo keleivius ir laikė daug žmonių įkalinę laivo triume.

Migrantai nuskendo, kai jų laivas, pasirodžius Airijos patruliavimo laivui „LE Niamh“, apvirto keleiviams supuolus į vieną jo pusę.

Policija nurodė, kad kaltinamieji, kurių amžius nuo 21 iki 24 metų, už kelionę iš migrantų gavo nuo 1 200 iki 1 800 JAV dolerių, priklausomai nuo to, kokia vieta jiems buvo skirta laive. Iš viso šiuo laivu plaukė apie 650 žmonių. Plaukusieji triume už kelionę mokėjo mažiau.

Italijos ir Airijos laivai išgelbėjo daugiau nei 400 migrantų. Policija kaltinimus įtariamiesiems pareiškė po to, kai pasikalbėjo su daugeliu katastrofą išgyvenusių žmonių, kai jie buvo atgabenti į Palermą.

Balandį beveik 900 migrantų nuskendo, kai jų 20 metrų ilgio laivas apvirto priartėjus prekybiniam laivui, kuris atplaukė jam į pagalbą. Manoma, kad nelaimė taip pat įvyko, kai migrantai susispietė vienoje savo laivo pusėje.

Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi laivo katastrofa Viduržemio jūroje per daug dešimtmečių, tapusi seniai besitęsiančios migrantų krizės Europoje simboliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių