Pilotas stažuotojas iš JAV galimai tyčia sudaužė lėktuvą

  • Teksto dydis:

Konektikuto valstijoje vienas lengvasis lėktuvas sudužo, kai skrydžių instruktorius susikivirčijo su pilotu stažuotoju, trečiadienį pranešė vienas amerikiečių pareigūnas, susipažinęs su incidento tyrimu.

Antradienį įvykusio incidento metu stažuotojas žuvo, o instruktorius – sunkiai sužalotas. Be to, nelaimė įvyko netoli vienos svarbios lėktuvų variklius gaminančios įmonės būstinės.

Keliama versija, kad stažuotojas norėjo nusižudyti, o terorizmo tikimybė atmetama, naujienų agentūrai AP nurodė nežinomu panoręs likti pareigūnas.

Lengvasis lėktuvas „Piper PA-34 Seneca“, kuriame buvo du žmonės, sudužo per mokomąjį skrydį Ist Hartforde netoli įmonės „Pratt & Whitney“ būstinės pakeliui į Breinardo oro uostą Hartforde, nurodė pareigūnai. Skrydžių instruktorius smarkiai apdegė, bet išgyveno.

Instruktorius apibūdino stažuotoją kaip nenorėjusį mokytis pilotuoti, sakė JAV pareigūnas.

Skrydžių instruktorius yra imigrantas iš Albanijos Arianas Prevalla (Arianas Prevala), o mokinys buvo Ferasas Freitekhas (Ferasas Freitechas), nurodė teisėsaugos pareigūnas, taip pat panoręs likti anonimu.

Viešai paskelbtuose dokumentuose nurodoma, kad F. Freitekhas praėjusiais metais gavo piloto mėgėjo pažymėjimą iš Federalinės aviacijos administracijos. Jis nuo 2013 metų gyveno Čikagos priemiestyje Orland Hilse, tačiau, pareigūnų teigimu, nėra jokių duomenų, kad jis kada nors gyveno tame miestelyje. Ten ateidavo laiškai, adresuoti šiam vyrui, tačiau iš tikrųjų name gyveno jo tėvo draugas, kuris gretimame mieste dirbo konteinerius gaminančiame fabrike.

Saugumo pareigūnai nurodė, kad tyrimą perėmė Federalinis tyrimų biuras (FTB), nes yra požymių, kad lėktuvas buvo sudaužytas tyčia. Nacionalinės transporto saugos valdyba informavo, kad pirminio tyrimo duomenimis avarija buvo tyčinė.

Išgyvenęs instruktorius sakė policijos detektyvams, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas, nurodė merė demokratė Marcia Leclerc (Marša Leklerk)

„Tai sudėtinga, – sakė M. Leclerk. – Tačiau taip pat žinau, kad istorijos keičiasi ir informacija gali būti iškreipta. Laukiame, kol paaiškės faktai.“

Pareigūnai nurodė, kad antradienio popietę stažuotojas ir instruktorius netrukus turėjo leistis Breinardo oro uoste, tačiau lėktuvas sudužo ant kelio ir užsidegė. Greitkelis, kuriame nukrito lėktuvas, yra netoli oro uosto, kuris yra už Konektikuto upės.

Policijos vadas Scottas Sansomas (Skotas Sansomas) sakė, kad lėktuvo maršrutas „galėjo būti dar blogesnis“.

„Taigi šiuo atžvilgiu mums labai pasisekė“, – sakė jis.

Policijos vadas paprašė FTB pagalbos tyrime, nes lėktuvas nukrito labai arti „Pratt & Whitney“ įmonės. Kompanijos atstovai nurodė, kad dėl įvykio jų veikla nesustojo ir niekas iš darbuotojų nenukentėjo.

Policija sakė, kad A. Prevalla gydomas ligoninėje nuo rimtų nudegimų, bet tikimasi, kad jis išgyvens. Teismo medicinos gydytojai atliks F. Freitekho palaikų tyrimą.

Dėl šio incidento pareigūnai taip pat apieškojo F. Freitekho butą Hartforde, pranešė policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių