Keturios į Siriją paleistos Rusijos raketos nukrito Irano teritorijoje

  • Teksto dydis:

Keturios Rusijos sparnuotosios raketos, paleistos į taikinius Sirijoje, nukrito Irane, ketvirtadienį pranešė vienas JAV pareigūnas, kai Damasko režimo pajėgos, palaikomos sukarintos Libano šiitų organizacijos „Hizbollah“ tęsė „didžiulį puolimą“ prieš sukilėlius karo krečiamos šalies vakaruose.

Manoma, kad tos „paklydusios“ raketos buvo trečiadienį paleistos kartu su kitomis iš Rusijos karo laivų Kaspijos jūroje, Maskvai jau devynias dienas bombarduojant Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) priešininkus.

Rusija atmetė tuos pareiškimus, sakydama, kad visos raketos pasiekė numatytus taikinius, o Gynybos ministerija savo tinklalapyje paskelbė žemėlapį, rodantį, kad 26 raketos praskriejo virš Irano ir Irako bei smogė Sirijoje. Teheranas pranešimų apie neva jo teritorijoje nukritusias raketas nekomentavo.

„Bet kuris profesionalas žino, kad per tokias operacijas visada užfiksuojame taikinį prieš smūgį ir po jo. Visos mūsų sparnuotosios raketos smogė savo taikiniams“, – sakoma Gynybos ministerijos atstovo generolo Igorio Konašenkovo pranešime.

Kitas JAV pareigūnas sakė, kad Irane neva nukritusios raketos buvo sparnuotosios raketos „Kalibr NK“, kurias Rusija „pirmąsyk panaudojo kovinėje aplinkoje“.

Atsisakė patvirtinti arba paneigti

Iranas penktadienį atsisakė patvirtinti arba paneigti vieno JAV pareigūno pareiškimą.

„Mes nepatvirtiname“ šios informacijos, Užsienio reikalų ministerijos atstovė Afkham Marzieh (Afcham Marzija), kai buvo paprašyta pakomentuoti tuos pranešimus.

Vienas JAV pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad tos raketos nukrito Irane. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gėda

gėda portretas
Jankiams graužia bamba, todėl iš pavydo švapsi nesamones. jei jankiai prisidirbo Afanistane subomborduojant ligoninę, dabar nori nukreipti dėmesį

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kodėl Sirija negali tapti Rusijai nauju Afganistanu? Nes mes negalime duoti Sirijos opozicijai priešlėktuvinių ginklų, kuriuos ta opozicija galėtų panaudoti prieš Rusijos aviaciją. Rusijos karo Afaganistane metu tokie ginklai buvo dalinami kovotojams prieš Rusiją, nes mūsų, Vakarų, lėktuvų Afganistano ore tada nebuvo. Dabar mūsų kova Sirijoje verčia Vakarų vadovaujamą koaliciją atlikti tūkstančius bombardavimo skrydžių per metus. O Sirijoje ginklai neužsibūna vienose rankose. Ir žmonių pasirinkimas keičiasi, ir ginklai yra parduodami, ir ginklai tampa karo grobiu. Jie lengvai gali atsisukti prieš Vakarų vadovaujamą koaliciją su katastrofiškomis pasekmėmis. Todėl Sirija negali tapti Rusijai nauju Afganistanu. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

mm

mm portretas
Baikite melą rašyti, o jei jau rašote tai vardu ir pavarde nurodykite melagį. Ne JAV pareigūnas, o kas toks konkrečiai. Dabar fantazijas rašinėjate, o autorystės nenurodote.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių